img
Asistența deținuților drog dependenți astazi în vizorul educatorilor din penitenciare 17 Май 2019
Asistența deținuților drog dependenți astazi în vizorul educatorilor din penitenciare

La 17 mai curent, A.O. Inițiativa Pozitivă, în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor, a desfășurat o instruire pentru educatorii din toate instituțiile penitenciare din țară. S-a pus în discuție problematica asistenței deținuților dependenți de drog, mecanismele de îmbunătățire a accesului la serviciile de asistență și educație.
Educatorii au apreciat instruirea ca fiind utilă și necesară. La rîndul lor, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au menționat că instruirea continuă a colaboratorilor penitenciari este un pas strategic și o prioritate pentru sistem.

 Ședința de lucru a fost organizată în cadrul componentului ce ține de fortificarea sistemelor comunitare, parte de proiectului „Fortificarea controlului tuberculozei și reducerea mortalității SIDA în Republica Moldova, 2018 – 2020”, precum și în cadrul proiectului "Consolidarea eforturilor în crearea Centrelor de Educație a Adulților în penitenciare", finanțat de DVV International Moldova din alocațiile oferite de BMZ (Ministerul German pentru Cooperare Econimică și Dezvoltare).
 
Text: Ina VUTCARIOV