La Chișinău se desfășoară ședința ”Sisteme electronice de monitorizare”

În perioada 26-27 decembrie curent la Chișinău se desfășoară ședința de lucru ”Sisteme electronice de monitorizare”, organizată de Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă” cu sprijinul UCIMP – „Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătăţii”.

Timp de două zile reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale din diferite regiuni ale Moldovei, inclusiv din Transnistria, vor studia toate componentele conceptului de sistem electronic unic de monitorizare, vor evalua riscurile existente, vor discuta avantajele și dezavantajele sistemului respectiv. De asemenea, în baza modelului de sistem electronic de monitorizare aplicat de ”Inițiativa Pozitivă”, vor aprecia posibilitățile și utilitatea acestuia în contextul optimizării resurselor.

Iată câteva dintre comentariile cu privire la atelierul de lucru oferite de către Tatiana Fomina, conducătorului departamentului de monitorizare și evaluare din cadrul Asociației Obștești ”Inițiativa Pozitivă”:
”Noi am început să aplicăm sistemul electronic de monitorizare și evaluare în noiembrie curent. Bineînțeles că implementarea sistemului a fost precedată de un proces îndelungat de pregătire, care a presupus testarea sistemului, identificarea plusurilor și minusurilor acestuia. În momentul de față, datorită implementării acestui sistem electronic, lucrătorii outreach dispun de mult mai mult timp pentru a se ocupa totalmente doar de lucrul cu beneficiarii, adică de consultare, testare, însoțire și așa mai departe. Toate rapoartele se întocmesc în baza cifrelor din baza unică de date datoriră căreia putem vedea cu exactitate când, unde și cine a oferit un serviciu sau altul. Tot de ce este nevoie este un gadjet, cartela magnetică și sistemul existent de monitorizare. Acest lucru ușurează foarte mult munca noastră și ne permite să facem o analiză săptămânală, zilnică și chiar per minut a calității serviciilor prestate și să luăm decizii cu privire la îmbunătățirea serviciilor în același moment, fără a aștepta rapoartele de totalizare precum făceam înainte”.

IMG_7487

IMG_7509

IMG_7518

IMG_7534

Atelierul de lucru are un caracter informativ și urmărește scopul schimbului de experiență și implementării sistemului electronic de monitorizare și evaluare în cadrul organizațiilor nonguvernamentale și centrelor sociale regionale.

”Beneficiarii noștri utilizează activ serviciile prin intermediul cartelelor magnetice. Specialiștii noștri s-au obișnuit deja cu sistemul electronic. Putem urmări serviciile în regim de timp real și aceasta este o dovadă că sistemul electronic de monitorizare funcționează și este solicitat. Trebuie să luăm în considerare realitățile și tendințele actuale ale timpului care spun clar și lămurit că sistemele electronice sunt astăzi unele dintre cele mai eficiente și mai moderne”.