Jucăm cu toții! În Chișinău va avea loc un meci amical de fotbal consacrat Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA

La 24 mai pe stadionul „Zimbru” din Chișinău va avea loc un meci amical de fotbal consacrat Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA.

În această zi, persoanele care trăiesc cu HIV, precum și figuri publice cunoscute, sportivi, reprezentanți ai structurilor de stat și organizațiilor internaționale vor juca un meci de fotbal, pentru a demonstra prin propriul lor exemplu importanța unirii eforturilor în lupta cu epidemia HIV / SIDA și de a promova un mod sănătos de viață.

Înainte de începerea meciului, pentru jurnaliști va fi organizat un briefing, la care vor participa și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Organizației Națiunilor Unite, Inspectoratului General de Poliție, precum și a activiștilor HIV.

În plus, oricine poate face testul rapid expres la HIV într-o clinică mobilă, care va fi plasată pe teritoriul stadionului Zimbru.

În semn de solidaritate cu cei care au murit din cauza epidemiei de SIDA, în această zi pe cer va zbura un balon cu aer cald.

Intrarea la meci este liberă.

12:00 – 13:00 Sosirea participanților. Testarea.
13:00 – 13:30 Partea festivă: cuvânt de salut, briefing pentru presă.
13:30 – 13:45 Lansarea festivă a balonului cu aer cald.
13:45 – 14:00 Salutul între echipe. Încălzirea de bază, înainte de joc;
14:00 – 14:25 Meciul de fotbal propriu-zis. Prima repriză.
14:25 – 14:35 Pauză.
14:35 – 15:00 Meciul de fotbal propriu-zis. Repriza a doua.
15:00 – 15:30 Premierea participanților. Sesiune foto.

Veniți, numai împreună vom putea lupta împotriva epidemiei HIV/SIDA și să facem această lume mai frumoasă.

Meciul va avea loc în cadrul campanie „N=N, Nedetectabil = Netransmisibil”, consacrată Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA.

Organizatori: Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”

Cu suportul financiar: UCIMP, UNAIDS.

Sub egida: Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne.

Cu susținerea: Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Inspectoratului General de Poliție, Inspectoratului general de Probațiune, Direcției Municipale a Sănătății, SDMC, Clubului de fotbal „Zimbru”.

În parteneriat cu: Centrul social regional „Renaștere”, Centrul social regional „Împreuna pentru Viață”, Centrul social regional „Viață cu Speranță”, organizațiile obștești Genderdoc-M, Adept, „Respirația a doua”, „Pas cu Pas Regiunea de Sud”, „Alianța Sănătății Publice”, ”Programele Medico-Sociale”, . „Miloserdie” , „Triniti” , „Zdorovoie Budushee”.

image description

Partener-onlinme general: point.md

Parteneri media: TV8, TVRomania, locals, allmoldova, moldova.org, stiri.md