Tabăra s-a desfășurat în perioada 4-6 septembrie, fiind organizată pentru colaboratorii, voluntarii și beneficiarii din raioanele Cahul, Leova, Cantemir și Ceadâr-Lunga, în total 30 de persoane.
Printre activitățile taberei s-au numărat competiții sportive, exerciții de organizare a lucrului în echipă, concursul talentelor, vizionarea filmelor tematice și grupuri de suport reciproc pentru PHS și UDI. Jocurile interactive au fost o metodă eficientă pentru soluționarea sarcinilor, în cadrul cărora fiecare participant a avut oportunitatea de a-și demonstra punctele forte, de a se simți parte a echipei și de a se descătușa emoțional.
Sarcinile nu conțineau elementul concurenței, ci dimpotrivă, au fost orientate spre consolidarea relațiilor dintre participanți. Deși jocurile s-au remarcat prin dinamism, participanții au avut suficient timp pentru a reflecta și a soluționa în mod creativ sarcinile. În final, toate echipele și-au consolidat forțele pentru atingerea unui scop comun, fapt ce a condiționat unificarea într-un tot întreg a participanților.
”Jocurile amuzante de echipă și competițiile dinamice care i-au atras foarte repede pe toți în joc, mi-au permis mie personal să simt avantajele lucrului în echipă. De asemenea, jocurile au permis să descoperim potențialul creativ al fiecărui participant”, ne-a împărtășit impresiile sale unul dintre participanții taberei, Alexandr.
Tabăra a fost organizată de către colaboratorii centrului ”Pas cu Pas” (AO ”Viața Nouă”) din orașul Cahul.