img
UN Women Moldova a făcut bilanțurile campaniei împotriva violenței 09 Decembrie 2016

Organizația UN Women Moldova a făcut bilanțurile campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care s-a desfășurat în Moldova în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2016.

La masa rotundă care s-a desfășurat în incinta Casei Guvernului pe data de 9 decembrie curent, s-au reunit reprezentanți ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, organizațiilor nonguvernamentale, agențiilor ONU, colaboratori ai Inspectoratului general al poliției, ai Oficiului Național de probațiune, precum și ai organizaților de ocrotire a drepturilor.

”În campania pe care am desfășurat-o nu doar pe parcursul a 16 zile, ci și pe parcursul ultimului an, am reușit să implicăm peste o mie de persoane: este vorba și de colaboratori ai organizațiilor, și de așa-numiții ”campioni pozitivi”, studenți, voluntari, colaboratori ai organizațiilor obștești. Fiecare dintre ei
și-a adus contribuția la crearea unui mediu fără violență și prejudecăți. Fiecare dintre noi poate contribui la această cauză nobilă, dar departe de a fi ușoară. Cum? Vorbiți despre problema violenței, nu suferiți în tăcere, ci cereți ajutor și acesta va veni!”, a subliniat Ulziisuren Jamsran, coordonatoarea UN Women în Moldova.
De asemenea, în cadrul reuniunii au fost enunțate planurile pentru anul viitor. Astfel, potrivit Liliei Pascal, șefa Direcției politici de asigurare a egalității de gen și prevenirea violenței din cadrul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în anul 2017 va fi adoptată o nouă Strategie de lichidare a violenței față de femei și copii, la elaborarea căreia au participat nemijlocit femeile-victime ale violenței. De asemenea, doamna Pascal și-a exprimat speranța că în cel mai scurt timp președintele va semna Convenția europeană privind prevenirea și combaterea violenței.

img_1319

img_1390

img_1500

img_1515

img_1579

Momentul culminant al reuniunii a fost decernarea festivă a diplomelor de onoare ”campionilor pozitivi” pentru contribuția la dezvoltarea unei societăți fără prejudecăți. Alături de toți ceilalți, au fost premiate și 28 de persoane care trăiesc deschis cu HIV, precum și Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă” care a finalizat proiectul ”Prototipul abordării inovative a devianței pozitive a femeilor și bărbaților care trăiesc cu HIV în Moldova”.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md