img
Nedectabil = Netransmisibil 23 Septembrie 2019

Diseminarea informațiilor cu privire la N = N este o modalitate importantă de a reduce stigma cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu HIV ai căror parteneri sexuali se tem în mod nejustificat de a se infecta.

O persoană HIV-pozitivă care ia terapie antiretrovirală - ART- și are un angajament maxim, adică ia medicamentele fără omisiuni, așa cum le-a prescris medicul, la ore fixe, și are o încărcătură virală nedetectabilă mai mult de șase luni – e complet sigură pentru partener! Încărcarea virală nedetectabilă nu minimizează transmiterea a HIV, ci o reduce la zero!

Au fost efectuate studii majore atât în ​​cupluri discordante homosexuale, cât și heterosexuale (unde unul este HIV-pozitiv, iar celălalt este negativ). După mai mult de 135.000 de cazuri de sex fără prezervative, nu a existat un singur caz de transmitere a virusului de la un partener HIV + cu o încărcătură nedetectabilă către un partener negativ.

Ar trebui, însă, să vă amintiți întotdeauna că sexul fără prezervativ este posibil doar cu un partener în care sunteți sigur/ă, un partener căruia îi pasă de sănătatea sa și care nu are ITS, hepatită etc.

În mod ideal, ar trebui să vedeți cu ochii proprii analizele care confirmă acest lucru! În toate celelalte cazuri, nu puteți fi sigur/ă, prin urmare, sexul este posibil doar cu prezervativ! Nu fiți timid/ă, vorbiți despre aceste subiecte cu partenerul, e vorba de sănătatea dvs.!

Alisa Miarts