img
V-ați confruntat cu lipsa medicamentelor în spitale? Telefonați la linia fierbinte! 10 Februarie 2015

Pacienții dispun de posibilitatea de a informa prin intermediul ”liniei fierbinți” a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) despre cazurile de absență în spitale a medicamentelor necesare la numărul de telefon 0 800 99999. Apelul este gratuit atât de la telefonul fix, cât și de la cel mobil, informează agenția Moldpres.

CNAM a anunțat astăzi că pacienții care sunt nevoiți să procure medicamente, trebuie să păstreze bonul de plată. În baza acestuia, pacientul spitalizat poate depune un demers în adresa administrației spitalului privind recuperarea sumei achitate. Demersul poate fi adresat și către agențiile teritoriale ale CNAM.

După cum menționează CNAM, în staţionar, consultaţiile şi investigaţiile pentru stabilirea diagnosticului, tratamentul, îngrijirea, medicamentele, cazarea şi alimentarea pentru persoanele sunt achitate din fondurile de asigurare medicală obligatorie. În cazul maladiilor social-condiţionate, precum sunt tuberculoza, HIV/SIDA, boli mentale, maladii oncologice şi infecţioase, asistenţa medicală spitalicească este gratuită şi pentru persoanele neasigurate.

P.S. Special pentru voi, dragi cititori, am verificat funcționalitatea liniei fierbinți – funcționează, ba chiar în două limbi!