img
Noua listă a țărilor din „zona roșie” intră astăzi în vigoare 14 Septembrie 2020

Astăzi intră în vigoare lista statelor, pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, care a fost publicată pe 11 septembrie. Israel, Cehia, Spania, Franța, Statele Unite ale Americii, România și Ucraina sunt doar câteva din țările clasificate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ca fiind în „zona roșie”.

Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 50 de cazuri la 100.000 populație.

Conform regulamentului toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „zona roşie” vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

 

Sursa