img
Bilanțurile treningului ”Îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor în sfera sănătăți sexual-reproductive” 22 Оctombrie 2014

Ieri, 21 octombrie, în incinta Centrului Comunitar ”Viață Nouă”, s-a desfășurat treningul cu genericul ” ”Îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor în sfera sănătăți sexual-reproductive”. Treningul a fost petrecut de colaboratorii care au participat în această vară la un trening analogic ”Îmbunătățirea calității serviciilor legate de drepturile și sănătatea sexuală și reproductivă pentru organizațiile nonguvernamentale care lucrează cu persoanele utilizatoare de droguri și persoanele care trăiesc cu HIV”, desfășurat de către specialiștii Constantin Talalaev și Natalia Zarbailov.

Formatorii treningului de ieri au pregătit o prezentare consistentă orientată pe beneficiarii ONG-urilor. Formatorii – Alina Cojocari, Cristina Hariton, Tatiana Fomina și Eduard Căldare – au elaborat și au modelat diverse situații din viață pentru a demonstra practic cum ar trebuie să ne comportă într-o situație sau alta. În cadrul treningului au fost expuse și prelucrate următoarele subiecte: infecțiile sexul-transmisibile, sănătate sexuală, planificarea familiei și avortul inofensiv. Toate subiectele abordate au trezit interesul participanților treningului, aproape fiecare a prezentat exemple din viață, proiectând diverse situații asupra propriei vieți.

”Ne-am străduit să explicăm participanților că atât timp cât nu vor începe să aibă grijă de propria sănătate sexual-reproductivă, ei nu vor reuși să explice beneficiarilor săi importanța acesteia. În plus, noi am identificat diferite nivele la care putem oferi servicii privind sănătatea sexual-reproductivă, în speranța că acele cunoștințe pe care le-au dobândit la trening utile în activitatea practică”, a menționat Tatiana Fomina, specialist monitorizare și evaluare, unul dintre formatorii treningului.

La eveniment au participat 12 colaboratorii ai ONG-urilor – psihologi, consultanți ”de la egal la egal”, lucrători outreach și lucrători sociali, precum și 4 facilitatori.