img
Activități de pielărie în Comunitatea Terapeutică a Penitenciarului Nr.9-Pruncul 16 Iulie 2020

Rezidenții Comunității Terapeutice „Catharsis” din incinta Penitenciarului Nr.9-Pruncul au început azi un training în domeniul confecționării articolelor din piele. Activitatea este implementată de către A.O. „Inițiativa Pozitivă”, în parteneriat cu Penitenciarul Nr.9-Pruncul, în cadrul proiectului „Strengthening the potential of the Therapeutic Community in Prison Nr.9”, finanțat de Pompidou Group al Consiliului Europei. 

Proiectul oferă rezidenților comunității oportunități de dezvoltare a abilităților de lucru manual, de confecționare a diverselor articole din piele, precum și dezvoltarea unor calități personale, angajare în câmpul muncii și asigurare a autofinanțării programului de reabilitare. Procesul de instruire durează șase luni. La finele acestuia participanții vor avea capacitatea de a efectua o comandă calitativ, organizându-și activitatea de sine stătător și respectând termenul-limită solicitat.

Victor Strogoteanu, trainer din cadrul proiectului, care este și psiholog în organizația „Inițiativa Pozitivă”, s-a învățat singur să confecționeze articole din piele, aceasta devenind cu timpul un hobby, pe care acum îl împărtășește cu participanții instruirii. Al doilea trainer este unul din rezidenți, Eugen, care s-a ocupat cu pielăritul profesional și are o experiență vastă în domeniu.

„Sunt ferm convins că, cu cât mai multe abilități are o persoană, cu atât mai ușor îi este să-și găsească vocația și să se realizeze în viață. Mă bucur că fac parte din acest proces și că le putem oferi rezidenților așa o oportunitate și o speranță pentru viitor”, a spus Victor.    

Autor: Dan Erușevschi

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md