Programe de reducere a riscurilor

Positivepeople

Programul de reducere a riscurilor în Moldova ajută la tratarea dependenței (și protejează împotriva HIV)

Reducerea riscurilor este un mecanism care vizează păstrarea sănătății fiecărui membru al societății, care vizează reducerea consecințelor dăunătoare (de la consumul de droguri, comportament riscant etc.) și schimbarea comportamentului într-unul mai sigur.

În ofiicul Inițiativa Pozitiva (Republica Moldova, Chișinău, bd. Cuza-Vodă, 1/5) puteți primi gratuit:

  • seringi sterile;
  • servetele cu alcool;
  • prezervative;
  • profilaxia pre-expunere împotriva HIV (PrEP)1;
  • test HIV si alte servicii de reducera riscurilor.

De asemenea, noi facem testarea la sifilis și hepatita C, oferim consiliere cu privire la tuberculoză și ITS, asigurăm accesul la medicamente pentru tratarea acestor boli, vă ajutăm să obțineți terapie de substituție2 și contribuim la prevenirea supradozelor de droguri prin furnizarea de Naloxonă3 consumatorilor de droguri.

Positivepeople

  1. Profilaxia pre-expunere de la HIV in Chisinau (PrEP) protejează împotriva infecției cu HIV. Numeroase studii arată că utilizarea corectă a PrEP protejează împotriva HIV cu 99%. PrEP este o nouă abordare revoluționară a profilaxiei HIV care previne înmulțirea virusului, iar acei viruși care pot pătrunde în corpul nostru sunt eliminați rapid. Pentru a obține această protecție, persoanele HIV-negative iau zilnic câte o pastilă care conține tenofovir și emtricitabină.

  2. Dacă nu sunteți pregătit să încetați complet consumul de droguri, dar doriți să minimizați daunele consumului lor? - este posibil si aceasta!

Terapia de substitutie (TS) sau farmacoterapie in Moldova este tratamentul dependenței de droguri cu ajutorul unor medicamente speciale. În timpul TS, medicii prescriu medicamente care ajută la evitarea sindromului de sevraj, vă permit să opriți consumul de droguri ilegale și, în general, vă îmbunătățesc sănătatea. Oferă o oportunitate de a opri consumul de droguri injectabile pentru cei care au încercat în mod repetat să scape de această dependență, precum și de a preveni consecințele adverse ale consumului de droguri injectabile, de a îmbunătăți relațiile în familie și cu ceilalți, de a scăpa de o viață de crimă și găsiți un loc de muncă.

  1. Naloxona este un preparat medicamentos sigur, care are capacitatea de a neutraliza consecințele supradozajului cu opioide. Preparatul actioneaza doar asupra OPIOIDELOR (precum heroina, fentanil, analgezicele eliberate în baza unei recete) și nu dauneaza în cazul lipsei acestora în organism. 

De asemenea, va puteti familiariza cu alte servicii, inclusiv:

Comunitatea terapeutica in Moldova – Positivepeople.md

Dacă aveți întrebări, sunați – +373 22 009 974 sau trimiteți un mesaj privat comunității noastre de pe rețeaua de socializare.