img
Campania socială „E în puterea ta să oprești epidemia HIV!” 20 Noiembrie 2019

Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”, cu susținerea financiară a IP „UCIMP”, Fundației Internaționale de Caritate „Alianța pentru Sănătate Publică” (Ucraina), Organizației de Caritate 100% LIFE” (Ucraina), Coaliției Internaționale pentru pregătirea tratamentului - ITPC, Ambasadei Suediei în Republica Moldova, Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova (OMS), Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, a lansat, pentru perioada 15 noiembrie - 15 decembrie, campania socială „E în puterea ta să oprești epidemia HIV!”,
desfășurată cu ocazia Zilei Mondiale de combatere a SIDA – 1 decembrie. Sloganul campaniei este „E în puterea ta!”

Pe data de 01 decembrie în toată lumea este marcată Ziua Mondială de combatere a SIDA. În această zi, toți cei care nu sunt indiferenți față de problema HIV/SIDA, își unifică eforturile pentru combaterea epidemiei prin informarea cu privire la căile de transmitere a infecției, îndemnând și încurajând oamenii să-și cunoască statutul HIV, să fie toleranți față de cei care sunt afectați de această epidemie și să ia o poziție activă în lupta împotriva HIV.

Scopul campaniei este formarea unei poziții active, la diferite niveluri, pentru a opri epidemia de HIV, pornind de la ideea că fiecare persoană în parte are puterea de a influența procesul de combatere a epidemiei HIV.

Partenerii noștri: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, UNAIDS Moldova, IMSP „Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile”, Inspectoratul General al Poliției al MAI, Inspectoratul Național de Probațiune, Administrația Națională a Penitenciarelor.

Cu susținerea partenerilor locali: A.O. „Pas cu Pas regiunea Sud” (Cahul), A.O. „Respirația a doua pentru persoanele în etate și inactivi” (Bălți), A.O. „GENDERDOC-M” (Chișinău), A.O. „Alianța Sănătății Publice” (Tiraspol), A.O. „Adept” (Comrat), A.O. „Adolescentul” (Orhei), A.O. „Pentru prezent și viitor” (Chișinău), A.O. „Tinerele Femei din Cernoleuca” (Dondușeni), A.O. „Credința” (Chișinău), A.O. „Liga persoanelor care trăiesc cu HIV din RM” (Chișinău), A.O. „AFI – Act for involvement” (Chișinău), CSR „Renașterea” (Chișinău), CSR „Viața cu speranța” (Bălți), CSR „Împreună pentru Viață” (Comrat), Fundația de Caritate „Optima Fide” (Chișinău), O.B. „Miloserdie” (Bender), O.O. CI „Triniti” (Rîbnița), O.O. „Zdorovoie Budushee” (Tiraspol), O.O. „Programe Medico-Sociale” (Bender), Centrul SIDA (Tiraspol).

#EînPutereaTa
#SoS_project

 
 
Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md