img
Cum s-a desfășurat acțiunea testării rapide la HIV la Shopping MallDova 04 Decembrie 2014

În perioada 1-3 decembrie, la Centrul Comercial ”Shopping Malldova” fiecare doritor a avut posibilitatea de a face testul rapid la HIV, precum și de a afla informații detaliate despre căile de transmitere și protecția de HIV. Toate acestea s-au datorat echipe consolidate a colaboratorilor și voluntarilor AO ”Inițiativa Pozitivă” și AO ”Viața Nouă”.

Timp de trei zile, de dimineață până seara târziu oamenii vizitau un cabinet special de la etajul doi al Centrului Comercial pentru a face gratuit și anonim testul rapid la HIV. Fiecare doritor a beneficiat de o consultație competentă a specialistului privind infecția HIV și ….de o cutie cu prezervative în calitate de cadou de la partenerul AO ”Inițiativa Pozitivă”, compania Masculan. Pe parcursul celor trei zile, 200 de persoane și-au aflat statutul HIV.

”Am aflat despre acțiunea de astăzi dintr-o emisiune televizată și am venit imediat încoace pentru a face testul”, ne-a spus un cuplu tânăr. ”Până în acest moment nu am făcut niciodată testul, nu am avut pretext pentru aceasta. Suntem puțin îngrijorați, dar sperăm că totul va fi bine”. Din fericire, toate testele făcute pe parcursul celor trei zile s-au dovedit a fi negative.

În afară de testare, vizitatorii centrului comercial au avut ocazia să viziteze expoziția fotografică cu genericul ”Dacă aș fi HIV pozitiv..” la care au participat artiști de renume, interpreți, oameni de afaceri. Expoziția fotografică a fost completată de instalația de artă dedicată persoanelor care trăiesc cu HIV, creată de arhitecții Ion și Elena David.

Baloane, brelocuri, panglici roșii, broșuri – toate acestea, bineînțeles, au fost prezente în cantități mari. Totuși cel mai spectaculos moment al celor trei zile a fost flashmob-ul consacrat Zilei Mondiale de combatere SIDA care s-a desfășurat nemijlocit la 1 decembrie la centrul comercial ”Shopping Malldova” și care a fost organizat de tinerii asociației obștești ”Sis n Bro Dance Center” cărora le mulțumim și pe această cale!

Mulțumim tuturor care au contribuit la organizarea acțiunii și celor care au participat nemijlocit la ea.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md