img
Deținuții moldoveni vor putea comunica prin telefon și legătură video 09 Ianuarie 2024

Parlamentul a votat în a doua lectură modificări la Codul de executare, care au scopul de a îmbunătăți cadrul normative, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, prin prisma recomandărilor expuse de instituțiile naționale și internaționale în domeniul respectării drepturilor omului. Documentul vizează atât drepturile persoanelor aflate în detenție, cât și acțiunile personalului penitenciar.

Autorii proiectul propun ca persoanele aflate în detenție să aibă întrevederi de scurtă durată online, prin intermediul aplicațiilor pentru videoconferințe. De asemenea, în cazul întrevederilor fizice, de lungă durată, condamnatul nu va mai suporta cheltuieli financiare, cum se întâmplă în prezent. Condamnații vor avea dreptul la convorbiri telefonice din cont propriu, iar administrația penitenciarului are obligația de a instala telefoane în interiorul închisorii.

De asemenea, vor fi revizuite criteriile de separare a condamnaților și vor fi armonizate condițiile de realizare a dreptului la petiționare al persoanelor condamnate.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare