img
Este eficient să tratezi HIV și dependența de droguri în același timp - studiu 05 Septembrie 2023

Experimentul a fost realizat la Sankt Petersburg, iar oamenii de știință au lucrat împreună cu colegi din SUA. S-a dovedit că, dacă pacienții cu HIV care își injectează droguri au început să primească terapie ARV la clinică, performanțele lor s-au îmbunătățit rapid. Lucrarea a fost publicată în The Lancet HIV. Relatează Spid.center.

Studiul LINC-II, realizat de oamenii de știință din Sankt Petersburg și de la Universitatea Boston din SUA, a constatat că persoanele cu HIV își pot tripla șansele de a-și suprima încărcătura virală.

Pacienții în cauză erau consumatori de droguri injectabile. Pentru a gestiona dependența și boala infecțioasă cât mai curând posibil, este necesar un tratament eficient și simultan cu ART la o clinică de droguri. Sunt necesare un sprijin suplimentar pentru viață și sănătate și un tratament de substituție.

În cadrul studiului au participat 225 de persoane. Toți au fost dezintoxicați într-o clinică de tratament al drogurilor și erau HIV-pozitivi. Cercetătorii au concluzionat că tratamentul simultan cu droguri și tratamentul bolilor infecțioase are rezultate excelente. Această practică ar trebui să fie introdusă în întreaga țară.

Numai în 2021, în Rusia au fost înregistrate peste 71.000 de cazuri noi de HIV, iar în 2022 - aproximativ 62.000. Calea de transmitere prin injectare în 2021 a fost de 28%, iar în 2022 - 23%.  

"Sperăm să îmbunătățim tratamentul pentru persoanele cu HIV care își injectează droguri prin eliminarea barierelor în calea accesului la terapie, care este o problemă în Rusia și în alte țări", a declarat Dr. Jeffrey Samet, autorul principal al studiului.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare