img
Germania a închis Hydra Market, platforma darknet în limba rusă cu cea mai mare cifră de afaceri la nivel mondial 06 Аprilie 2022

După o amplă investigație, anchetatorii germani au reușit să închidă, Hydra Market, platforma darknet în limba rusă cu cea mai mare cifră de afaceri la nivel mondial. Totodată, statul german a pus confiscat echivalentul a 23 milioane de euro în moneda virtuală Bitcoin. Transmite gandul.ro

 

Hydra Market a fost o platformă în limba rusă cu aproximativ 17 milioane de conturi de clienți și peste 19.000 de vânzători înregistrați începând din anul 2015.

Pe această platformă darknet se vindeau în special droguri, dar se comercializau și informații ”interceptate”, documente falsificate și servicii digitale.

Potrivit Zeit Online, Hydra Market a fost piața ilegală care a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri la nivel mondial. În 2020, de pildă, vânzările s-au ridicat la cel puțin 1,23 miliarde de euro, spun investigatorii germani. În această anchetă – care a demarat în 2021 – au fost implicate și autoritățile americane.

”Serverele celei mai mari pieţe darknet din lume au fost confiscate şi active Bitcoin în valoare de circa 23 milioane de euro au fost securizate”, au transmis reprezentanți ai Parchetului din Frankfurt şi ai Biroului Federal de Investigații Criminale al Germaniei (BKA).

”Știm cine a sponsorizat crearea Hydra, cunoaștem programatorii…”

Fondată în 2015, Hydra Market a vândut droguri ilegale, dar și a furat date de pe cărți de credit, a tranzacționat monedă falsă și documente de identitate false, mascând identitățile celor implicați prin rețeaua de criptare Tor.

Utilizatorii puteau achiziționa, în mod anonim, medicamente care ar fi fost livrate printr-o rețea vastă de ”operatori”. Adesea, un ”pachet” de droguri era ascuns în locuri publice, spre exemplu în spatele unui tomberon sau sub o piatră, iar cumpărătorul le prelua chiar de acolo.

”Autoritățile ruse au investigat, la rândul lor, Hydra Market, încă de la înființare”, a declarat Igor Bederov, fondatorul companiei ruse de securitate cibernetică Internet-Rozysk, dar eforturile lor au fost în zadar.

”Dar, după cum putem vedea, acea anchetă nu a dat niciun rezultat, cu excepția faptului că au dat câteva vile și mașini scumpe unor oficiali. În ultimii ani, nu s-a făcut nimic pentru a opri Hydra. Știm cine a sponsorizat crearea Hydra, cunoaștem programatorii, știm despre evenimentele offline care au avut loc acum câțiva ani pentru a aduce dependenții de droguri pe această nouă platformă”, a declarat Igor Bederov

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare