img
Campania Națională «Just Test»: află-ți statutul HIV 15 Оctombrie 2021

«Just Test»: află-ți statutul HIV.

    Este important pentru toți. Fiecare este important!

În perioada 15 octombrie - 30 noiembrie 2021, Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”, în parteneriat larg, desfășoară Campania Națională „JUST TEST”. Principalele sale obiective sunt promovarea testării la HIV și reducerea stigmatizării și discriminării împotriva persoanelor care trăiesc cu HIV. În cadrul campaniei, au fost create oportunități fără precedent de a afla statutul HIV de sine stătător, rapid și nedureros: pentru prima dată în Moldova, testul rapid poate fi obținut gratuit în rețeaua Farmacia Familiei sau chiar livrat la domiciliu.

Toate detaliile campaniei naționale vor fi anunțate în cadrul unui briefing din 15 octombrie 2021 la ora 11:00 în sala de conferințe Infotag. Speakerii principali ai evenimentului:

  • Iurie Climașevschi, coordonator al Programului național pentru prevenirea și controlul HIV / SIDA și al infecțiilor cu transmitere sexuală;
  • Svetlana Plămădeală, manager de țară UNAIDS;
  • Ruslan Poverga, director general al Asociației Obștești „Inițiativa Pozitivă”.

În pofida faptului că s-au spus, scris și filmat o mulțime de informații despre HIV, mulți oameni sunt încă ghidați de mituri și prejudecăți, punându-se astfel în pericol pe ei înșiși și pe cei dragi și având adesea o atitudine discriminatorie față de persoanele care trăiesc cu HIV. La rândul său, stigmatizarea persoanelor care trăiesc cu HIV nu face decât să agraveze situația, în timp ce cel mai simplu mod de a vă proteja pe dvs. și pe cei dragi este pur și simplu să vă cunoașteți statutul.

Partea bună este că persoanele seropozitive trăiesc o viață absolut normală, dacă află despre boală și încep să ia tratamentul antiretroviral la timp. În acest caz, ei duc o viață deplină, cei dragi sunt în siguranță și copiii lor se nasc sănătoși.

„Just Test” este un proiect social care vizează distrugerea stigmatizării și discriminării, dezvoltarea valorilor sociale și o viață sigură pentru toată lumea. Peste 50 de parteneri naționali și internaționali sunt implicați în campania de promovare a testării la HIV. Faptul unirii unui număr mare de oameni cu un singur scop - de a face viața tuturor mai liniștită și mai bună - trebuie împărtășit tuturor celor care nu sunt indiferenți fașă de problema vieții persoanelor cu HIV, care înțeleg că fiecare din noi poate să se ciocnească cu acest lucru și care este gata să transmită aceste informații persoanelor apropiate. Suntem siguri că acest lucru îi privește pe toți. Fiecare persoană este importantă.

Cunoscându-vă statutul HIV, vă asigurați o viață lungă și liniștită în orice circumstanțe: fie el pozitiv sau negativ. Epidemia se va termina numai atunci când vom înceta stigmatizarea persoanelor care trăiesc cu HIV și vom începe să tratăm virusul conștiincios.

Campania Națională „Just Test” este realizată de Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă” sub egida Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile cu sprijinul financiar al Instituției publice „Unitatea de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor” în Domeniul Sănătății, „Alianței pentru sănătatea publică”, Ucraina și Primăriei municipiului Chișinău.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare