img
Oamenii de știință au dezvoltat o injecție contra HIV cu acțiune de durată 23 Septembrie 2019

Oamenii de știință au dezvoltat un implant care este introdus ca o simplă injecție și eliberează în organism medicamente anti-HIV de-a lungul unui an, raportează Nature Communications.


În prezent nu există nicio tehnologie pentru prevenirea HIV pe termen lung. Medicamentele antiretrovirale pentru prevenirea și tratamentul HIV trebuie administrate în fiecare zi, ceea ce este dificil în țările africane, cu un nivel scăzut de acces la medicamente și cu cea mai mare incidență a HIV. Astfel, nerespectarea regimului de administrare a medicamentelor duce la scăderea eficienței terapiei. În acest context, oamenii de știință de la Universitatea din Carolina de Nord și-au propus să creeze un implant de medicamente injectabile cu durată de acțiune lungă, ceea ce ar permite administrarea unei injecții o dată sau de două ori pe an.

Drept urmare, a fost creat un implant format dintr-un solvent organic, un polimer și o combinație de medicamente care trebuie introduse în organism. Lichidul vâscos rezultat, atunci când este introdus sub piele, se transformă într-o substanță solidă, care eliberează în sistemul circulator, pe parcursul unei perioade îndelungate, o cantitate strict definită de substanță medicamentoasă.

Dacă pacientul trebuie să oprească tratamentul, implantul poate fi îndepărtat cu ușurință, chirurgical. În timp, acesta se descompune în acizi lactic și glicolic - substanțe naturale pentru organism. Noua tehnologie descgide perspective de tratament nu doar pentru HIV, dar și pentru orice tip de boală care necesită medicație zilnică.

 

HIV
Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md