img
Portugalia devine, oficial, prima țară din lume în care toată populația a fost vaccinată împotriva COVID-19 04 Оctombrie 2021

După ce luni la rând sistemul de sănătate al Portugaliei a fost pe punctul de a se prăbuși, spitalele din Lisabona erau pline, iar autoritățile cereau populației infectate să se trateze acasă, în prezent țara a devenit un exemplu pentru întreaga planetă. Asta pentru că 98% din populație vaccinată cu schema completă, scrie nytimes.com. Potrivit sursei citate, secretul unei campanii eficiente de vaccinare a fost excluderea politicii.

„Credem că am ajuns la punctul de protecție de grup și aproape de imunitate de turmă. Lucrurile arată foarte bine”, a declarat  viceamiralul Henrique Gouveia e Melo.

Vineri, Portugalia a eliminat aproape toate restricțiile. Numărul de cazuri noi de infectări s-a redus drastic, la aproximativ 650 pe zi, iar decesele sunt din ce în ce mai puține.

Henrique Gouveia e Melo a mai spus că Portugalia ar putea începe în curând să ofere rapeluri persoanelor în vârstă și celor considerate vulnerabile. Viceamiralul a declarat că, deși țara este pe drumul cel bun, vigilența rămâne esențială pentru a se asigura că acest război a fost câștigat.

Sursa

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare