img
Proiectul SHARE ajută foștii deținuți din Moldova să își atingă scopurile 23 Iulie 2020

Zece foști deținuți și/sau consumatori de droguri au învățat șă-și seteze scopuri și să le realizeze eficient. Instruirea a avut loc ieri la sediul proiectului SHARE și a fost condusă de Aliona Bercaci, trainer motivațional acreditat. Fiecare din cei zece beneficiari și-au pus câte un scop concret și au învățat cum să îl realizeze pas cu pas. 

Trainingul a decurs cu implicarea activă a tuturor participanților. Aceștia și-au împărtășit experiențele proprii și le-au analizat cu ajutorul instructoarei, care, ulterior, i-a ajutat să-și optimizeze strategiile personale pe viitor.

„Salut toate activitățile de acest tip, tot ce ne ajută să ne perfecționăm, să devenim mai buni și mai atractivi pentru potențialii angajatori. Trainingul a fost interesant și util, și mă bucur că proiectul oferă așa oportunități”, a spus Dan, unul dintre participanți.  

Proiectul SHARE acordă ajutor persoanelor care s-au eliberat din penitenciar cu cel mult 12 luni în urmă. Mulți dintre beneficiarii săi au fost încadrați în câmpul muncii și sunt acum cetățeni cu drepturi depline.  

Proiectul este implementat de Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Politici Comunitare” în parteneriat cu Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”, cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 

Autor: Dan Erușevschi

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md