img
”Zdob și Zdub”, ”Cuibul”, DARA au evoluat pentru o generație fără SIDA! 11 Decembrie 2014

Pe data de decembrie curent , Teatrul ”Eugen Ionesco” a găzduit concertul de caritate ”O generație fără SIDA începe cu mine!”, la care au participat formațiile ”Zdob și Zdub”, ”Cuibul”, Ambasadoarea Panglicii Roșii în Moldova, DARA, precum și oaspeți speciali din România – formația ” Robin and the Backstabbers.”

Toți muzicienii au evoluat sub sloganul comun ”O generație fără SIDA începe cu mine!, îndemnând pe toți cei prezenți să manifeste solidaritate față de problema HIV/SIDA și să stopeze epidemia HIV. Înainte de începerea concertului, celor prezenți li s-a adresat cu un discurs coordonatorul ONU în Moldova, Nicola Harrington, care a remarcat contribuția asociației ”Inițiativa Pozitivă” în lupta cu epidemia HIV în Moldova și i-a înmânat interpretei DARA o diplomă de onoare pentru aportul personal în lupta cu HIV/SIDA.

”M-am simțit foarte onorată pentru această diplomă. Sunt deja trei ani eu sunt alături de ”Inițiativa Pozitivă” în lupta cu epidemia HIV/SIDA în calitate de Ambasador al Bunei Voințe”, a mărturisit interpreta DARA. ”În țara noastră sunt multe persoane HIV pozitive și numărul cazurilor noi este în continuă creștere, această problemă ne privește pe fiecare dintre noi. Eu îmi doresc ca urmașii mei să devină acea generație pentru care HIV/SIDA nu va mai fi o amenințare. Iar pentru aceasta trebuie să acționăm”.

5481600dbf9a5 5481600f31d39

Timp de peste trei ore, cei aproape 400 de spectatori, printre care au fost parteneri, persoane publice și organizații ale donatorilor, s-au delectat de interpretarea live a renumiților interpreți care au pregătit pentru ei un show de calitate. Fiecare dintre ei s-a adresat spectatorilor cu îndemnul de a lupta pentru o generație fără SIDA și de a se implica în campania de caritate ”Faptele bune au culoare”.
”Fiecare persoană care deține putere, autoritate sau bani trebuie neapărat să facă ceva pentru alți oameni, pentru frații săi. De aceea, atunci când ni s-a propus să participăm la acest concert, am acceptat imediat. Problema HIV/SIDA vizează pe toți, deoarece este un virus foarte perfid. Cu cât mai atenți vom fi fiecare unul față de altul, cu atât mai multe șanse avem de evita această nenorocire. În această lume nimeni nu este asigurat sută la sută”, și-a împărtășit opinia Roman Iagupov, liderul formației ”Zdob și Zdup”.

10847501_668596823258403_7925994244661534742_o 5481600e76ea1

”Acest concert este continuarea campaniei noastre ”Faptele bune au culoare”, în cadrul căreia peste 15 agenți economici locali transferă până la 8% din costul produselor sau serviciilor pe care le oferă în fondul de combatere a epidemiei HIV/SIDA în Moldova”, a relatat Ruslan Poverga, președintele asociației ”Inițiativa Pozitivă”. ”Noi sperăm că prin eforturi conjugate vom reuși să stopăm epidemia HIV și să le explicăm locuitorilor țării noastre că persoanele care trăiesc cu HIV sunt oameni normali, care trăiesc o viață obișnuită, au aceleași drepturi ca și toți ceilalți, își întemeiază familii și dau naștere unor copii sănătoși”.

Concertul a fost organizat de asociația obștească ”Inițiativa Pozitivă”, precum și ” Cuibul Music Company”. Toți banii colectați din vânzarea biletelor vor fi depuși într-un fond special, utilizat pentru sprijinul persoanelor care au devenit victime ale epidemiei HIV/SIDA în Moldova. În cel mai apropiat timp va fi creată o comisie pentru numărarea banilor și distribuirea mijloacelor colectate.

Mulțumim tuturor care au fost prezenți la concert și și-au adus contribuția în lupta cu epidemia HIV/SIDA în Moldova!

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md