img
”JUMĂTATE” – seria fotografiilor realizate de fotograful Roman Sacovich despre felul în care drogurile schimbă omul 08 Маi 2014

Vreți să vedeți cum se schimbă o persoană care utilizează droguri? Fotograful londonez, născut în Lituania, Roman Sacovich vă oferă această oportunitate. În anul 2012, Roman a realizat o serie de fotografii cu genericul ”Half” (”Jumătate”). Pe fotografii, oameni obișnuiți demonstrează o potențială metamorfoză a chipului sub influența unei dependențe narcotice îndelungate. Fără nicio intervenție a photoshop-ului – doar un make-up de calitate și costume bine alese.

Roman Sacovich arată cum drogurile desfigurează personalitatea. În opinia fotografului, anume o astfel de abordare, când este machiată jumătate de față, iar modelul este îmbrăcat în haine diferite, potențează contrastul și accentuează ”metamorfozele” vertiginoase care se produc în corpul omului. Întru confirmarea acestei stări de fapt, am putea să ne reamintim cuvintele legendarei Edith Piaf în timp ce se trata de narcomanie: ”Momentul când te injectezi nu pentru ca să-ți fie bine, ci pentru ca să nu-ți fie rău survine foarte repede”. Fotografiile lui Roman Sacovici reprezintă o confirmare elocventă a faptului că drogurile nu aduc bucurie, ci degradează omul și, odată ce alegi această cale, va fi foarte dificil să revii la viața normală.

narki-do-i-posle-2narki-do-i-posle-3

narki-do-i-posle-4narki-do-i-posle-5

narki-do-i-posle-6narki-do-i-posle-1

Источник: http://www.kulturologia.ru/blogs/181212/17540/

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md