img
S-a dat startul campaniei ”Faptele bune au culoare” 02 Аugust 2014

La 1 august curent s-a dat startul multașteptatei campanii ”Faptele bune au culoare”, orientată spre colectarea mijloacelor bănești pentru lupta cu epidemia HIV/SIDA. Unicitatea acestei campanii constă în faptul că donațiile vor fi oferite de oameni obișnuiți, care vor procura anumite mărfuri și servicii, marcate cu un simbol special sub forma unui quilt roșu.

Noi, organizația ”Inițiativa Pozitivă”, considerăm că epidemia HIV/SIDA poate fi stopată prin informarea oamenilor despre această problemă și prin implicarea personală în combaterea ei. Iată de ce am decis să oferim fiecăruia posibilitatea de a-și aduce contribuția la această cauză nobilă, măreață și atât de necesară. Ce anume trebuie să faci în acest sens? Să procuri sau să utilizezi un serviciu marcat cu simbolul special sub forma unui quilt roșu care amintește de o buburuză. Producătorul, la rândul său, va transfera până la 8% din prețul produsului/serviciului pe un cont special, banii urmând a fi folosiți pentru ajutorarea persoanelor afectate de epidemia HIV/SIDA. În plus, procurând un produs/serviciu marcat, primiți materiale informative privind infecția HIV. Or, doar prin informare poate fi redusă stigma și discriminarea cărora sunt supuse persoanele care trăiesc cu HIV.

10568988_10201456057803145_3814188528774471749_n
Despre toate acestea s-a vorbit la prezentarea campaniei, unde s-au adunat toți participanții aceste acțiuni, precum și prietenii și partenerii organizației ”Inițiativa Pozitivă”. Evenimentul a avut loc în salonul de artă ”MolDeco”, gazda căruia, Stela Moldovanu, a fost printre primii care au acceptat să se implice în campanie. ”Dacă dispunem de posibilitatea de a informa și de a ajuta, trebuie să o valorificăm”, a recunoscut Stela. ”Aceasta se referă la persoanele care au un anumit statut, autoritate, pentru că exemplul lor poate fi urmat de alți oameni și astfel vom fi mai mulți, respectiv, vom putea ajuta mai mulți oameni. În ceea ce ține de această acțiune, cred că este o idee extraordinară! Omul procură ceva pentru sine, dar, în același timp, ajută pe alții”.

Iată ce crede despre acțiunea dată Serghei, proprietarul mărcii ”Cătălin Botezatu”, care este, de asemenea, partener al acțiunii: ”Subiectul HIV/SIDA în țara noastră este trecut sun tăcere, ca și când nici nu ar exista. Mă bucur foarte mult de inițierea campaniei ”Faptele bune au culoare” și sper că datorită acestei campanii oamenii vor începe să afle mai multe despre infecția HIV și vor înceta să o considere ciuma secolului al 21-lea. Este o boală obișnuită de care se poate infecta oricine. Îndemnul meu este să povestim împreună despre ea, pentru ca urmașii noștri să știe cum să se protejeze de HIV și cum să procedeze dacă s-au infectat. Eu mă simt onorat să particip la această campanie și sunt sigur că cumpărătorii noștri se vor implica și ei activ în procurarea mărfurilor marcate”.

10382221_338578172967744_8186707313619881925_o

O implicare activă în campanie a fost observată chiar la serata de prezentare a campaniei ”Faptele bune au culoare”. Este vorba de faptul că, special pentru eveniment, organizatorii au procurat accesorii hand made cu imaginea buburuzei în formă de quilt și au propus oaspeților să le procure întru-un mod cu totul special, și anume punând într-un container transparent o donație materială. Timp de câteva ore s-a colectat o sumă considerabilă de bani care va fi folosiră pentru sprijinirea persoanelor care trăiesc cu HIV.

Dacă doriți, dragi cititori, să vă implicați în acțiunea ”Faptele bune au culoare”, trebuie doar să procurați un produs sau un serviciu de la următoarele mărci comerciale: ”Felicia”, salonul de artă ”MolDeco”, cafeneaua ”Propaganda”, compania ”RihpangalPharma” (brandul ”Masculan”), Kheops, Catalin Botezatu, Capital Energetic, rețeaua saloanelor de frumusețe ”Micusa Still”.

 

Nu uitați: ajutând pe alții, facem această lume un pic mai bună!

 
Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md