img
Tot ce trebuie să știți despre patentarea produselor farmaceutice 30 Iunie 2022

"Coaliția pentru pregătirea pentru tratament" a realizat un raport analitic amplu care detaliază mecanismele de obținere, acordare și contestare a brevetelor în Federația Rusă și în Eurasia, precum și impactul acestora asupra accesului la medicamente.

Mecanismul de protecție a brevetelor nu este o practică nouă și este mecanismul care permite titularului de drepturi să obțină o compensație pentru investiția făcută în dezvoltare, în studiile clinice și în introducerea pe piață a medicamentului. Cu toate acestea, protecția prin brevet este cea care împiedică accesul pe piață al medicamentelor generice fără permisiunea titularului de brevet, ceea ce creează un monopol asupra anumitor medicamente. Astfel, atunci când se îmbunătățește sistemul de protecție prin brevet pentru a crește disponibilitatea medicamentelor, trebuie propuse mai întâi modificări ale procedurii de acordare a unui brevet, precum și ale procedurii de contestare a protecției prin brevet.

Autorii raportului descriu în detaliu procedura de obținere a unui brevet, de depunere a unei opinii a unei terțe părți cu privire la cererile în timpul examinării și de contestare a brevetelor în Federația Rusă și în Eurasia. Documentul conține, de asemenea, principalele modificări ale legislației în domeniul brevetelor pentru anii 2021-2022 și propuneri de modificare a cadrului de reglementare.

Aspectele teoretice sunt presărate cu exemple concrete, ceea ce face ca raportul să fie viu și perfect aplicabil la practica de acordare a brevetelor, la procedurile de opoziție și la alte litigii de invalidare a brevetelor.

Raportul poate fi citit aici

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare