img
Asistență pentru refugiații ucraineni în Moldova - rezultate ale parteneriatului cu Caritas Austria 19 Оctombrie 2022

De la începutul războiului din Ucraina, O.A. "Inițiativa Pozitivă a ajutat refugiații cu probleme și dificultăți urgente. De la furnizarea de hrană, medicamente și îmbrăcăminte până la găsirea unui loc de trai.

După escaladarea și prelungirea conflictului militar, a fost clar că refugiații din Ucraina aveau nevoie nu doar de asistență de urgență, ci și de asistență pe termen lung - programe și servicii de sprijin durabile care, în mod ideal, nu ar depinde de finanțare externă. Adică să le oferim oamenilor locuri de muncă, hrană și alte lucruri, nu o singură dată, ci pe termen lung. Partenerii și donatorii de la Caritas Austria ne-au ajutat să facem un pas în această direcție.

Молочный цех Производство молока и творога

După ce au discutat planurile și nevoile pentru noul proiect, Caritas Austria a oferit finanțare pentru o afacere socială (bazată pe Comunitatea Terapeutică), cu care au cumpărat:

  1.     Două incubatoare;
  2.     Materiale pentru puii de găină;
  3.     Găini;
  4.     Trei vaci;
  5.     Materiale de construcție pentru adăposturile de prepelițe și găini;
  6.     Cuști pentru prepelițe și găini;
  7.     Creșterea capacității liniilor electrice (procesarea laptelui, abator, creșterea păsărilor de curte, incubatoare);
  8.     Furaje pentru animale (păsări și bovine).

Корова

Grație acestor achiziții și a muncii personalului nostru, timp de șase luni am asigurat 10 adăposturi pentru refugiați cu alimente proaspete (carne de prepeliță, lapte, brânză de vaci și ouă). În fiecare lună, peste 1.000 de persoane au primit acest ajutor și au putut mânca alimente proaspete și naturale. Și am reușit să angajăm și trei fete: Nadezhda din Harkov (a lucrat puțin peste trei luni și s-a putut întoarce acasă), Ekaterina din Nikolaev și Olesya din Odessa, care lucrează de mai bine de trei luni și sunt încă cu noi, ceea ce ne bucură foarte mult!

Женщина в курятнике

De asemenea, cooperarea cu Caritas Austria a consolidat capacitatea afacerii noastre sociale, care continuă să lucreze, ajutând persoanele din grupurile cheie, dar deja mai eficient și cu noi oportunități!

Suntem foarte recunoscători față de Caritas Austria și așteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea.

Инкубатор Перепела в брудере

Ruslan Poverga, Director General al A.O. “Inițiativa Pozitivă":

"Toată munca cu refugiații din cadrul acestui proiect, pe lângă faptul că este orientată către client, este flexibilă și se bazează pe încrederea donatorului în ideile pe care le oferim. Deosebit de valoroasă este capacitatea Caritas Austria de a sprijini abordările inovatoare. Și, în special, cele care creează condițiile pentru durabilitatea serviciilor. După ce am primit fonduri, am putea pur și simplu să cumpărăm un cârnat și să-l distribuim celor care au nevoie. Sau să investim aceeași sumă în producția de cârnați, distribuindu-i astfel refugiaților, dar și făcând această practică durabilă și creând locuri de muncă (ceea ce am făcut: avem deja refugiați care lucrează pentru noi). Și asta e foarte valoros!"


Aceste acțiuni sunt realizate de către A.O. “Inițiativa Pozitivă" în cadrul unui acord de cooperare cu Caritas Austria nr. 2209030.

Caritas Österreich Nachbar in Not

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare