img
Beneficiarii Comunității Terapeutice „Inițiativa Pozitivă” au primit ajutor de la Ambasada SUA 14 Septembrie 2020

Astăzi în Comunitatea Terapeutică „Inițiativa Pozitivă” din Anenii-Noi a fost repartizat al doilea lot de ajutor umanitar din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova. Cincisprezece beneficiari au primit pachete cu produse alimentare și obiecte de igienă personală.

Ajutorul a fost repartizat de către reprezentanții Asociației Obștești „Inițiativa Pozitivă” și Ion Schidu, avocat în drepturile omului, care a susținut și a ajutat la promovarea proiectului dat. Ion a avut posibilitatea să facă cunoștință cu beneficiarii și să-și împărtășească istoria personală, care i-ar putea încuraja și motiva pe aceștia în procesul lor de reabilitare.

„Apreciem foarte mult acest ajutor și intervenția lui Ion Schidu. Sperăm să mai avem colaborări productive în viitor, ca să putem îmbunătăți viețile beneficiarilor noștri”, a spus Vladimir Dodon, managerul Comunității Terapeutice.

Cele cincisprezece pachete repartizate astăzi fac parte din totalul de 80 de seturi de ajutor umanitar donate de către Ambasada SUA. Anterior au fost repartizate primele treisprezece pachete în Comunitatea Terapeutică „Catharsis” din Penitenciarul Nr. 9 – Pruncul.

Comunitatea Terapeutică „Inițiativa Pozitivă” este un centru de reabilitare unde sunt tratate persoanele care suferă de dependență chimică (droguri, alcool). Beneficiarii comunității trec un program amplu de reabilitare, care este orientat spre schimbarea cognitiv-comportamentală, fiind consultați și ghidați de psihologii și consultanții „de la egal la egal” al Asociației Obștești „Inițiativa Pozitivă”.   

Acest eveniment a avut loc grație suportului financiar din partea Ambasadei S.U.A. în Moldova.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md