img
Comisia Regională pentru Politica Antidrog în Moldova: perspective în lupta cu drogurile 08 Septembrie 2023

Comisia pentru politica în domeniul drogurilor din Europa Centrală și de Est și Asia Centrală (ECECACD) a anunțat o viitoare vizită în Republica Moldova, programată în perioada 11-13 septembrie 2023. Acesta este un eveniment semnificativ în contextul politicii în domeniul drogurilor și al dezvoltării naționale în Moldova.

Scopul vizitei Comisiei ECECACD în Moldova este de a lansa un dialog cu autoritățile moldovenești și de a face schimb de experiență în domeniul politicii în domeniul drogurilor. Comisia intenționează să discute situația actuală din Moldova și să propună opțiuni pentru utilizarea celor mai bune practici internaționale. O atenție deosebită va fi acordată evaluării impactului abordării actuale a controlului drogurilor asupra dezvoltării țării, sănătății publice și drepturilor omului. Reprezentanții ECECACD vor aborda, de asemenea, dezincriminarea consumului de droguri și posibilele modificări ale politicii naționale în materie de droguri în cadrul procesului de integrare europeană.

Din delegația Comisiei ECECACD fac parte: dr:

  •     Vytenis Andriukaitis (Reprezentantul special al OMS pentru regiunea europeană) Șef de delegație;
  •     Pavel Bem (fost primar al orașului Praga; fost șef al politicii în domeniul drogurilor din Republica Cehă);
  •     Michel Kazatchkine (cercetător principal la Institutul Universitar de Studii Internaționale și Dezvoltare, Elveția);
  •     Natalia Nikitenko (fost membru al Parlamentului kârgâzgâz);
  •     Andris Piebalgs (profesor la Institutul Universitar European, Letonia);
  •     Volodymyr Tymoshenko (ofițer ucrainean de aplicare a legii, om de stat, om de știință. Profesor, doctor în drept, academician al Academiei de Științe Politice. General-locotenent);
  •     Elena Kucheruk (secretar al ECECACD).

Principalele sarcini ale reuniunii:

  •     Întâlniri personale cu reprezentanți ai sectorului guvernamental și ai societății civile;
  •     Discutarea sprijinului tehnic, de expertiză și politic pentru implementarea reformelor politicii în domeniul drogurilor în Moldova.

Republica Moldova așteaptă cu nerăbdare vizita Comisiei ECECACD și speră la discuții productive și cooperare pe probleme de politică în domeniul drogurilor pentru bunăstarea cetățenilor săi și dezvoltarea țării. Ne așteptăm ca această vizită să fie un pas important în consolidarea relațiilor noastre cu comunitatea internațională și să contribuie la dezvoltarea unor strategii mai eficiente în domeniul politicii în domeniul drogurilor.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare