img
Discriminarea persoanelor care trăiesc cu HIV crește comportamentul de risc 16 Аugust 2022

O adolescentă din Assam, India, a folosit o seringă pentru a se injecta cu sângele prietenului ei seropozitiv. Vestea a ajuns în presa locală și s-a răspândit pe rețelele de socializare, relatează India Today, citat de life4me.plus.

Se pare că cei doi s-au cunoscut pe o rețea de socializare. Fata a încercat de mai multe ori să fugă cu prietenul ei, dar părinții o aduceau înapoi acasă. Incidentul de injectare a sângelui a avut loc după una dintre încercările nereușite de evadare.

În raport se spune că tânărul nu își ascundea statutul HIV. De asemenea, el susține că a convins-o pe fată să nu se injecteze cu sângele lui, dar aceasta a ignorat sfatul.

Adolescenta se află acum sub supraveghere medicală, iar băiatul a fost reținut de poliție în urma unei plângeri a părinților.

De asemenea, se pare că fata a fost deja testată de două ori pentru HIV, dar diagnosticul nu a fost încă confirmat. Nu există informații dacă prietenul ei lua sau nu tratament ARV.

"Nu-mi pasă ce se întâmplă cu mine. Vreau doar ca el să fie eliberat cât mai repede posibil", a spus fata.


În mod clar, există o mulțime de întrebări în această poveste. Iar întreaga situație pare absurdă la prima vedere. Dar dacă sapi mai adânc, poți găsi probleme serioase:

Stigma. Pentru mulți oameni, HIV este încă sfârșitul lumii, o tragedie care nu poate fi niciodată rezolvată. Iar în această situație, probabil că părinții fetei erau împotriva relației ei cu acel tip.

Lipsa de informații corecte. Faptul că știrea s-a răspândit pe rețelele de socializare este îngrijorător - ar putea constitui un exemplu negativ pentru alți adolescenți. N-aș vrea o mulțime de oameni.

Criminalizarea HIV. Tipul a fost reținut de poliție. Iar acest fapt închide acest "cerc vicios". Într-o tradiție tristă, nu problema în sine este tratată, ci simptomele.

Trebuie remarcat faptul că în India există o lipsă gravă de medicamente ARV în acest moment - pacienții nu au primit medicamente timp de aproximativ 6 luni. Protestul din fața Organizației Naționale de Control al SIDA din Delhi durează de mai bine de 20 de zile.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare