img
Mai multe medicamente esențiale se vor ieftini cu până la 50% 28 Martie 2022

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis să reducă cu până la 50 la sută prețurile la unele medicamente esențiale. Această decizie a fost luată după efectuarea unui control, în februarie-martie, care a constatat că prețurile  la peste 1000 de medicamente sunt exagerate, transmite anticoruptie.md

În luna ianuarie pe portalul anticoruptie.md o cititoare a sesizat că diferența de preț la unul și acelaș medicament în diferite farmacii este de două ori mai mare. Atunci Agenția Medicamentului explica diferența foarte mare de prețuri prin faptul că partide de medicamente au fost procurate la diferite prețuri. 

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) precizează că impactul micșorării prețurilor la medicamentele evaluate în ultimele trei luni se va resimți treptat, deoarece stocurile la medicamentele cu prețurile precedente se epuizează în aproximativ trei luni.

Printre medicamentele care se ieftinesc sunt: antidepresivul Alventa, analgezicul Daleron, antibioticele Ceftriaxon, Azibiot, Cefuroxim, Cefotaxim, medicamentul pentru tratarea sistemului cardiovascular – Diroton, antiasmaticul Ventolin, preparatul pentru tratarea tusei Medovent și altele.

Centrul de Investigații Jurnalistice a realizat cu câțiva ani în urma anchete în care arăta că medicamentele importate din România se vând la preț de 10 ori mai mare în Republica Moldova, iar prețurile medicamentelor care se importau din Ucraina creșteau de șase ori în drum spre Moldova. 

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare