img
Peste 1.000 de ucraineni au fost angajați în Moldova de la începutul războiului 15 Ianuarie 2024

Din data de 24 februarie 2022, în R.Moldova au fost angajați 1.292 cetățeni ucraineni, dintre care 897 sunt femei. Cei mai mulți sunt angajați în mun. Chișinău – 988 de persoane. Cetățenii ucraineni au ocupat funcții precum programator, inginer și educator. Scrie Agora.md

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), agenții economici din R.Moldova au angajat 897 femei și 395 bărbați. O majoritate de 988 de persoane activează în capitală, 61 – în Bălți și 52 – în UTA Găgăuzia.

În luna decembrie 2023, 172 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni. Aceștia au declarat 1.378 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

Totodată, de la începutul acestui an, circa 844 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în funcțiile de programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii și altele. 


Vă reamintim că Inițiativa Pozitivă sprijină angajarea refugiaților din Ucraina.

Pentru a obține ajutorul, sunați la +373 79 707 703 sau scrieți la unul dintre mesagerii disponibili. De asemenea, puteți scrie în mesajele personale de pe pagina de Facebook "Inițiativa Pozitivă".

În plus, ajutăm refugiații din Ucraina să acceseze serviciile vitale de prevenire și tratament pentru HIV, TB și hepatită în Moldova (inclusiv testarea bolilor, furnizarea de ARV și terapie de substituție etc.).

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare