img
Premieră în Asia: Thailanda a legalizat cultivarea marijuanei 10 Iunie 2022

Thailanda a legalizat joi, 9 iunie 2022, cultivarea marijuanei și consumul acesteia în alimente și băuturi, prima țară asiatică care a făcut acest lucru, cu scopul de a-și stimula sectoarele agriculturii și turismului, însă fumatul de marijuana este în continuare interzis prin lege, transmite Reuters, si Hotnews.ro.

Marijuana a devenit legală în Thailanda.Foto: DreamsTime

Clienții au format cozi la magazinele care vând băuturi, dulciuri și alte articole cu esență de canabis, în timp ce susținătorii plantei au salutat reforma într-o țară care a avut mult timp reputația de a avea legi stricte împotriva drogurilor.

„După COVID, după ce economia s-a dus pe apa sâmbetei, chiar aveam nevoie de asta”, a declarat Chokwan Kitty Chopaka, care deține un magazin în care vinde dulciuri cu canabis.

Thailanda, care are o tradiție de utilizare a canabisului pentru ameliorarea durerii și a oboselii, a legalizat marijuana medicinală în 2018.

Guvernul, mizând pe această plantă ca pe o cultură comercială, intenționează să ofere un milion de plante pentru a-i încuraja pe fermieri să se apuce de cultivarea ei.

Însă autoritățile urmăresc să împiedice o explozie a consumului recreațional prin limitarea puterii produselor de canabis care sunt legale.

Deținerea și vânzarea de extracte de canabis care conțin mai mult de 0,2% din ingredientul său psihoactiv, tetrahidrocannabinol, nu sunt permise, ceea ce îi va împiedica pe fumătorii drogului cunoscut sub numele de „iarbă" să se „drogheze".

Cei care încalcă legea riscă în continuare închisoare și amenzi. Cultivatorii de canabis trebuie să se înregistreze pe o aplicație guvernamentală numită PlookGanja. Aproape 100.000 de persoane s-au înscris în aplicație, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății, Paisan Dankhum.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare