img
Expoziția sufletelor dezgolite 14 Iulie 2014

La 26 iunie curent, de Ziua Internațională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, în cadrul finalei jocului intelectual ”Brain Ring”, a fost prezentată în premieră expoziția foto cu genericul ”Suflete dezgolite”. Proiectul a fost organizat de asociațiile ”Viața Nouă” și ”Inițiativa Pozitivă”, în comun cu fotograful Dragoș Cojocaru.

Peste 20 de postere realizate în alb-negru au relatat istorii autentice din viața foștilor și actualilor utilizatori de droguri. Cineva a lăsat drogurile în trecut, cineva încearcă să se debaraseze de ele în prezent, iar alții, cu regret, nu își văd viitorul din cauza lor. Fiecare istorie este o mică dramă ce poate fi ecranizată. Fiecare erou este o persoană cu slăbiciunile sale, cu trăsături specifice, cu propriile probleme și succese. Cu toții au acceptat să-și povestească sincer și nevoalat istoria sa unică a luptei cu drogurile și, fără jenă, și-au dezgolit sufletul.

Iată ce ne-a spus despre acest proiect autorul fotografiilor, fotograful Dragoș Cojocaru:

”E greu de spus care erou mi s-a întipărit în mod deosebit în memorie. Fiecare a avut propria sa energetică, privire. M-au impresionat profund istoriile personale pe care le-am citit pentru prima oară în cadrul expoziției însăși. Bineînțeles, în memorie au rămas vizitele la penitenciare unde au avut loc sesiunile foto – un loc sumbru, dar după o asemenea experiență începi să prețuiești libertatea într-un mod deosebit. M-a înspăimântat și spitalul unde am fotografiat un fost utilizator de droguri care se afla la acel moment între viață și moarte. Sper din toată inima că se va face bine. Acest proiect fotografic m-a determinat să reflectez și mi-a dat de gândit. În plus, aceasta a fost o idee minunată. Asemenea proiecte abordează problema adicției de droguri sub un alt unghi, din altă perspectivă. Fiecare om comite greșeli, dar fiecare are dreptul de a le corecta, schimbându-și astfel viitorul”.

Mai jos puteți lua cunoștință de expoziție. Împărtășiți-vă impresiile, expuneți-vă opinia, nu fiți indiferenți, pentru că am realizat-o pentru voi.

1olea_ro 2natasha_ro

3oleg_ro 4stas_ro

5igor_ro 6olea_ro

7fedea_ro 8slava_ro

9vika_ro 10serghei_ro

11oleg_ro 12max+ira_ro

13serghei_ro 15irina_ro

16vova_ro 17mihai_ro

18sveta+dima_ro 19elena_ro

20denis_ro 21costea_ro

22alex_ro 14jenea_ro

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md