Ajutorul persoanelor care trăiesc cu HIV

Suport psihologic si social pentru persoanele cu HIV in Moldova

Tehnologiile moderne, care se încadrează într-o singura pastila, permit persoanelor seropozitive, să trăiască până la adânci bătrâneți, să intemeiască familii, inclusiv și cu persoane HIV-negativi, să aibă copii sănătoși și, în același timp, să fie absolut siguri pentru partenerul lor sexual.

 

Positivepeople

 

În prezent, există tratament gratuit si eficient HIV in Chisinau. Diagnoza "HIV-pozitiv" nu este o condamnare la moarte. Persoanele infectate cu HIV pot trăi o viață lungă și fericită. Principalul lucru este să acordați atenție sănătății dvs., iar împreuna cu îngrijire medicală adecvată, vă puteți bucura de viață la fel ca toți ceilalți. Medicamentele actuale permit chiar în multe cazuri oprirea dezvoltării SIDA, atunci când boala progresează în stadii ulterioare.

 

Inițiativa Pozitivă oferă asistență completă persoanelor infectate cu HIV în Moldova

 

Noi, împreună cu organizațiile de servicii HIV din toată Moldova (inclusiv Transnistria), oferim sprijin psihologic si social pentru persoanele care trăiesc cu HIV și mediului lor apropiat, precum și oferim servicii de prevenire și reducere a riscurilor.

 

Suport psihologic pentru persoanele seropozitive

Ne puteți contacta dacă aveți nevoie de sfaturi în diverse domenii legate de HIV (consiliere egal la egal, asistență în acceptarea diagnozei HIV, în stadiul de începere a terapiei antiretrovirale și aderența la tratamentul rudelor).

 

Însoțirea persoanelor care trăiesc cu HIV în Chișinău și în alte orașe ale țării

În cazul unui test HIV pozitiv, însoțim gratuit persoanele pentru confirmarea diagnozei și înregistrarea la dispensar, precum și includerea în terapia ARV.

 

Sarcina și copiii cu HIV

Femeile HIV-pozitive pot naște copii sănătoși cu îngrijire medicale de calitate. O.A. "Inițiativa Pozitivă" ajută și în acest domeniu. Pe langa aceasta, noi am făcut posibil că persoanele seropozitive din Moldova să poată folosi procedura FIV pentru a concepe copii. Și totuși, dacă sa întâmplat, ca copilul dumneavoastră este seropozitiv, puteți solicita ajutor psihologic dela organizația noastră.

 

Ce trebuie făcut dacă un cetățean al Moldovei a fost identificat cu HIV în străinătate?

Datorită cooperării bine coordonate dintre sectorul medical, care oferă servicii de diagnostic și tratament HIV, și sectorul neguvernamental, care oferă suport psihologic si social pentru persoanele cu HIV in strainatate, a devenit posibil să se asigure accesul la terapia ARV pentru cetățenii cu HIV.

De asemenea, va puteti familiariza cu alte servicii, inclusiv:

Comunitatea terapeutica in Moldova – Positivepeople.md

 

Pentru a primi servicii pentru persoanele seropozitive în Chișinău sau pentru a primi consultație - sunați la +373 22 009 974,

sau vizitați pagina noastră de Facebook,

sau veniți la biroul nostru din Chișinău, bd. Cuza-Vodă, 1/5