img
Ajutându-i pe alții, se ajută pe sine: Opt deținuți vor deveni consultanți ”de la egal la egal” 12 Iulie 2021

Una din strategiile organizației noastre este să oferim beneficiarilor noștri din penitenciare posibilități educaționale și de angajare. Angajarea în câmpul muncii este unul din aspectele care contribuie semnificativ la reducerea riscului de recidivă, iar deținuții învață despre responsabilitate, relații de muncă, angajamente profesionale. Posibilitatea de a câștiga bani în penitenciar, legal, fiind angajați, le sporește deținuților stima de sine, încrederea că au suficiente resurse personale pentru a fi utili. 

La moment, am început să instruim aproximativ 50 de persoane private de libertate în domeniul consilierii de la egal la egal. După perioada de instruire, opt dintre acești deținuți vor fi angajați în câmpul muncii în calitate de consultanți de la egal la egal pe probleme de dependență, reducere a riscurilor și programe de reabilitare. Ajutându-i pe alții, beneficiarii noștri se ajută și pe ei înșine, învață, cresc, și își sporesc șansele pentru o viață demnă.

Aceste acțiuni sunt parte a proiectului “Consolidarea programelor de prevenire HIV, tratament și îngrijire, atât în comunități, cât și în penitenciare”, finanțat de UNODC și implementat cu suportul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare