img
Judecătoria britanică obligă mama să dea permisiunea pentru tratamentul HIV pentru nou-născut 08 Februarie 2023

După ce s-a născut copilul, medicii au fost nevoiți să meargă la tribunal: se temeau că mama nu le va da niciodată permisiunea de a trata copilul. Femeia însăși era conștientă de mult timp de statutul ei, dar a refuzat tratamentul din cauza efectelor secundare. "Faptul că un copil poate trăi cu HIV nu înseamnă că trebuie să trăiască cu el", a spus judecătorul. Relateaza Spid.centr

Viitoarea mamă a refuzat să ia terapie antiretrovirală cât timp era încă însărcinată. Ea s-a plâns de greață, vărsături și amețeli, scrie NorthantsLive. Femeia a vizitat spitalul pentru a-și lua medicamentele pentru o perioadă, dar apoi a încetat să le mai ia cu totul.

Medicii erau îngrijorați că nou-născutul era în pericol grav. Medicii erau siguri că sistemul imunitar al mamei era prea slab și că acest lucru s-a transmis copilului. Cu toate acestea, în cazul unui tratament de succes, riscul ca bebelușul să contracteze HIV de la mamă ar fi redus la aproximativ 0,1-0,2%. Aceștia s-au adresat Curții Supreme din Marea Britanie pentru a obține aprobarea tratamentului.

Medicii au vorbit în repetate rânduri cu mama și cu tatăl, iar forțele de ordine au intervenit și ele. Ca urmare, părinții au fost de acord cu tratamentul. Medicii au început imediat o terapie de 28 de zile pentru copil.

Deși mama are drepturi în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului, inclusiv dreptul la viață privată și la viața de familie, acestea nu sunt considerate "absolute" și trebuie să fie puse în balanță cu alte drepturi și interese.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare