img
Toți adulții ar trebui să fie depistați pentru hepatita B 13 Martie 2023

Conform recomandărilor actualizate ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, toate persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult ar trebui să fie testate pentru depistarea virusului hepatitei B (VHB) cel puțin o dată. Pacienții cu risc ridicat ar trebui să fie testați mai des, iar testul ar trebui repetat în timpul fiecărei sarcini. Rapoartele Life4me.plus

"Depistarea universală a adulților pentru infecția cu VHB este eficientă din punct de vedere al costurilor în comparație cu depistarea bazată pe risc și previne consecințele grave ale infecției", scriu autorii ghidului.

Hepatita B nu poate fi încă vindecată complet, dar terapia antivirală, monitorizarea și supravegherea ajută la reducerea riscului de ciroză, cancer hepatic și deces. În plus, depistarea universală va identifica persoanele cu risc potențial de infectare, precum și pe cele care ar beneficia de vaccinarea împotriva VHB.

Ajustările aduse ghidurilor se bazează pe o analiză sistematică a cercetărilor recente.

Cine ar trebui să fie supus unui screening pentru hepatita B?

  •     Toți adulții cu vârsta de 18 ani și peste, cel puțin o dată în viață (nouă recomandare);
  •     Toate femeile însărcinate în fiecare sarcină, de preferință în primul trimestru
  •     Pacienții care sunt (sau au fost) expuși unui risc crescut de infectare cu VHB, indiferent de vârstă, inclusiv cei care locuiesc în zonele afectate, consumatorii de droguri infecțioase, persoanele încarcerate, persoanele cu hepatită C, bărbații care fac sex cu bărbați și alții
  •     Persoanele cu HIV;
  •     orice persoană care necesită testarea pentru VHB, indiferent de dezvăluirea riscului
  •     copii cu risc crescut de infectare: născuți din mame cu VHB, care trăiesc în regiuni cu o prevalență crescută a virusului, nevaccinați în copilărie.

Autoritatea intenționează să revizuiască acest ghid pe măsură ce vor fi disponibile noi tratamente, teste, rate de vaccinare și lecții învățate în urma implementării acestor recomandări.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare