img
Massachusetts aprobă spațiile de consum sigur 20 Februarie 2023

Susținătorii centrelor de prevenire a supradozelor din comitatul Hampshire, SUA, își vor putea pune în aplicare ideile în acest an, datorită unei noi legi adoptate. Gazettenet.com relatează

Comitetul democrat din Massachusetts a aprobat în ianuarie un proiect de lege introdus de membrii Camerei Reprezentanților din acest stat, care ar urma să dezincrimineze centrele de prevenire a supradozelor, cu alte cuvinte sălile de consum sigure.

Astfel de centre permit persoanelor care se luptă cu dependența de droguri precum fentanilul și heroina să aibă un loc sigur în care să consume liber droguri fără riscul de a fi arestate, supradozate sau infectate cu HIV.

"Aprobarea acestei legi este o salvare de vieți", a declarat Justin Klekota, membru al comitetului din Somerville.

Orașul Northampton a folosit de mult timp abordări progresiste în ceea ce privește tratamentul drogurilor. Potrivit lui Liz Winott, director al serviciilor de reducere a riscurilor pentru Tapestry Health, aceștia au început să implementeze un program de schimb de seringi încă din anii 1990, care a fost primul proiect de acest fel din stat în afara orașului Boston.

Liz Wynott neagă faptul că unul dintre principalii factori în consumul de droguri care poate duce la supradoză este doar consumul. Iar numărul acestor consumatori nu face decât să crească, deoarece mulți dintre ei se tem și de închisoare din cauza dependenței lor și a ilegalității drogurilor pe care le folosesc. Sălile de consum în condiții de siguranță, spune ea, vor contribui la reducerea probabilității de a consuma singur și vor oferi supraveghere medicală.

"Acestea sunt supravegheate de profesioniști, de oameni care sunt gata să vină în ajutor dacă se întâmplă ceva", a spus ea.

În prezent, astfel de centre de prevenire sunt permise doar în New York, unde primul dintre ele a fost deschis în 2021. De asemenea, este legal în Canada, precum și în unele țări europene, precum Portugalia și Germania.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare