img
Patru tone și jumătate de cocaină găsite pe o navă în Spania (VIDEO) 30 Ianuarie 2023

Forțele de ordine spaniole au luat cu asalt cargoul Blume și l-au dus în portul Santa Cruz de Tenerife. Aceștia au găsit patru tone și jumătate de cocaină în ascunzătoare, care urma să fie trimisă în Letonia. Relatează kompromat.lv.

După cum a declarat The Maritime Executive, oficial, "Blume" transporta 200 de tone de cafea. Autoritățile de aplicare a legii au găsit ciudat faptul că cargoul se îndrepta spre Letonia aproape gol. Drept urmare, Fulmar, o navă specială de 61 de metri, aflată sub comanda Serviciului Vamal, denumită în Spania "teroarea traficanților de droguri", a luat cu asalt nava Fulmar, de 61 de metri.

Baza de date internațională de transport maritim Equasis arată că Blume este deținut de Rentoor Chartering, iar Dignatio Corp. este operatorul, cu sediul în portul Pireu din Atena. Nava sub pavilion Togo călătorea cu sistemul de urmărire AIS dezactivat, care a transmis un semnal ultima dată la 17 ianuarie. "Blume a părăsit portul Santos, Brazilia, pe 20 decembrie. Destinația sa era un port din Riga, unde urma să ajungă pe 15 februarie.

Se pare că a fost urmată de o amplă operațiune specială a autorităților militare și civile, inclusiv a scafandrilor poliției, care a durat mai mult de cinci ore la docul Los Llanos.

Valoarea medicamentelor este estimată la cel puțin 180 de milioane de euro.

Întregul echipaj al navei, format din 15 persoane (13 cetățeni pakistanezi și doi albanezi), a fost arestat.

Micul cargobot are o istorie plină de culoare: anul trecut, autoritățile portuare l-au oprit de cel puțin două ori pentru o serie de încălcări. Prima dată a fost în Turcia, unde, potrivit Equasis, au fost constatate 45 de încălcări, în special pentru lipsa unui certificat de înmatriculare - un pavilion, echipamente de stingere a incendiilor expirate și echipamente de filtrare a uleiului defecte.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare