img
Germania anunță un plan de legalizare a marijuanei 27 Оctombrie 2022

Guvernul de coaliție din Germania a convenit asupra unui plan de legalizare a canabisului. Se presupune că adulții din această țară vor putea consuma canabis în mod legal nu doar în scopuri medicale, ci și recreative, începând cu anul 2024. BBC.com relatează.

Legalizarea marijuanei a fost una dintre promisiunile electorale ale Partidului Verzilor germani, care a intrat în coaliția de guvernare alături de social-democrați (SPD) și liberalii din Partidul Liber-Democrat (FDP).

Conform planului guvernului, va fi legal să se dețină până la 30 de grame de marijuana pentru uz personal, iar aceasta va putea fi vândută și în magazinele și farmaciile autorizate.

De asemenea, va fi permisă cultivarea a până la trei plante de canabis de către un adult.

Intenția guvernului german de a legaliza marijuana nu a fost încă aprobată de Comisia Europeană și de parlamentul german.

Potrivit ministrului german al Sănătății, Karl Lauterbach, planul guvernului ar putea fi aprobat în cele din urmă și ar putea intra în vigoare din 2024.

Potrivit Reuters, legalizarea marijuanei ar aduce Germaniei aproximativ 4,7 miliarde de dolari pe an și ar crea 27.000 de noi locuri de muncă. Agenția relatează, citându-l pe Lauterbach, că aproximativ 4 milioane de persoane din Germania au consumat canabis anul trecut, dintre care 25% au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, doar Malta a legalizat consumul de marijuana în scop recreativ. În Țările de Jos, nu există o autorizație legală, dar autoritățile nu împiedică vânzarea și consumul de cantități mici de canabis în cafenele.

Mai multe state din alte părți ale lumii au legalizat utilizarea ierbii de canabis în scopuri medicale. Canabisul în scop recreativ este, de asemenea, legal în Canada și în Uruguay.

Cu toate acestea, SUA rămân cea mai mare piață legală de marijuana din lume: în această țară, 37 de state și Washington (DC) au legalizat utilizarea acestei substanțe în scopuri medicale și 19 state au legalizat-o în scopuri recreative (acestea sunt două liste diferite, statele pot fi repetate). Cu toate acestea, marijuana rămâne ilegală la nivel federal.

La începutul lunii octombrie, președintele american Joe Biden i-a grațiat pe toți americanii condamnați în temeiul legilor federale pentru posesie de marijuana - adică câteva mii de persoane.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare