img
Biden amnistiază 6.500 de persoane condamnate pentru posesie de marijuana 07 Оctombrie 2022

Președintele american Joe Biden a anunțat joi, 6 octombrie, grațierea tuturor americanilor condamnați în baza legilor federale pentru posesie de marijuana. Rapoarte bbc.com

"Anunț o grațiere pentru toți cei care au încălcat anterior legea federală pentru simpla posesie de marijuana", a declarat președintele, menționând că mii de persoane condamnate pentru posesie de marijuana nu au putut obține locuri de muncă, locuințe sau educație din această cauză și că este timpul să se pună capăt acestei nedreptăți.

De asemenea, Biden a făcut apel la guvernatorii de stat să își exercite dreptul de a grația numeroasele persoane care au încălcat legile privind posesia de marijuana în statele în care aceasta este încă ilegală.

"Așa cum am spus adesea în timpul campaniei mele, nimeni nu ar trebui să meargă la închisoare doar pentru consumul sau posesia de marijuana", a subliniat președintele. - "Prea multe vieți au fost distruse și prea mulți oameni au fost trimiși la închisoare pentru ceva care a fost legal de mult timp în multe state.

Potrivit cifrelor oficiale, doar aproximativ 6.500 de persoane condamnate pentru posesie de marijuana au fost condamnate la nivel federal, dar Joe Biden ar dori să ajungă la un număr mult mai mare de persoane prin grațierea sa. Inițiativa sa are ca scop să încurajeze autoritățile statelor în care marijuana este încă ilegală să își grațieze deținuții și să o reclasifice drept un drog mai puțin periculos.

"Prin urmare, îi îndemn pe toți guvernatorii să îmi urmeze exemplul în ceea ce îi privește pe cei care au comis infracțiuni în conformitate cu legile din statele lor", a declarat Biden. - Nimeni nu ar trebui să se afle într-o închisoare federală doar pentru posesie de marijuana, și nimeni nu ar trebui să se afle într-o închisoare locală sau de stat pentru același motiv."

Președintele a mai spus că l-a însărcinat pe procurorul general Merrick Garland să elaboreze un proces administrativ pentru a emite certificate de clemență pentru cei care fac obiectul măsurii.

În prezent, legea federală asimilează marijuana cu droguri mult mai periculoase, cum ar fi heroina și LSD. Marijuana este considerată în continuare un drog mai grav decât substanțe relativ noi, dar care creează o dependență ridicată, cum ar fi fentanilul sau metamfetamina.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare