img
"Legalize total" în Elveția 22 Аugust 2022

În Basel, Elveția, marijuana va putea fi cumpărată de la farmacie începând cu 15 septembrie, dar nu pentru toată lumea. 370 de adulți care au consumat deja canabis de pe piața neagră se pot înregistra și pot lua parte la un proiect pilot de cercetare pentru a afla cum va afecta consumatorii comerțul legal cu iarbă. relatează Euronews.com.

Regina Steinauer, Universitatea din Basel:

"Prima temă a studiului este dacă se schimbă volumul de consum, dacă se consumă mai mult, mai puțin sau aceeași cantitate. Și, ca o întrebare conexă, vom afla dacă starea mentală sau sănătatea fizică se schimbă atunci când se consumă canabis din farmacii".

Cantonul Basel este primul care a lansat un astfel de program, dar vor urma și altele. De la 1 august, canabisul este legal în Elveția, cu prescripție medicală. Anterior, era necesară aprobarea federală pentru utilizarea medicală. Iar produsele cu mai puțin de un procent de THC sunt perfect legale de ani de zile.

Dar legalizarea completă nu este în discuție.

Lukas Edelberg, șeful departamentului de sănătate din Basel:

"Nu o legalizare completă, ci reguli în baza cărora consumul este permis în condiții protejate. Aceasta este ceea ce dorim să testăm acum.

Potrivit sondajelor, doar 47% dintre elvețieni sunt în favoarea "legalizării depline": este cea mai mică cifră din toate țările europene.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare