img
Australia dezincriminează drogurile grele pentru uz personal 24 Оctombrie 2022

Teritoriul Capitalei Australiene a devenit prima jurisdicție australiană care a dezincriminat cantitățile mici de droguri ilicite, inclusiv drogurile dure, relatează Rossaprimavera.ru citând SBS News.

"Proiectul de lege de astăzi nu este o revoluție radicală, ci o evoluție treptată a legilor noastre existente", a declarat Petterson, autorul proiectului de lege. Legislația va intra în vigoare treptat, pe o perioadă de 12 luni. Capitala australiană a deschis deja prima clinică de testare a drogurilor pentru pacienți internați din țară, în Canberra, la începutul acestui an.

În 2019, Teritoriul Capitalei Australiene a adoptat o lege care permite deținerea și cultivarea unor cantități mici de droguri ușoare pe bază de plante pentru uz personal.

"Astăzi am extins acest cadru... multe dintre beneficiile acestui sistem de-a lungul anilor se vor aplica acum unei game mai largi de substanțe care vor cuprinde mai mulți locuitori din Canberra - cu scopul final de a le facilita accesul la ajutorul de care au nevoie", a anunțat Pettersson.

O revizuire a proiectului de lege în 2021 a recomandat ca acesta să fie adoptat cu amendamente pentru a se asigura că este în conformitate cu politica guvernului de reducere a riscurilor.

Ministrul sănătății din teritoriu, Rachel Stephen-Smith, spune că este o măsură rezonabilă pentru a "minimiza daunele cauzate de consumul de alcool și droguri".

"Este o abordare sensibilă, <...> axată pe menținerea sănătății persoanelor care consumă droguri și pe reducerea riscurilor. Aceasta îi va ajuta să primească asistență medicală și sprijin, asigurându-se în același timp că pot evita urmărirea penală", a declarat Stephen-Smith.

Conform proiectului de lege, persoanele găsite în posesia de substanțe ilegale în cantități mici pot înlocui amenzile și urmărirea penală cu un program de tratament pentru droguri. Legea nu modifică sancțiunile pentru vânzarea de substanțe narcotice.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare