img
Lumea se confruntă cu un boom major al cocainei 23 Decembrie 2022

Valul global de cocaină este determinat de cartelurile de droguri care devin din ce în ce mai pricepute în a ascunde drogurile și a le transporta în cantități mari în întreaga lume, scrie Bloomberg. Rapoarte RBC.ru

Producția de cocaină în Columbia a crescut la niveluri record, scrie Bloomberg. La câțiva kilometri de orașul La Dorada (situat în sud-vestul țării), fermele de vite și fermele piscicole sunt secondate doar de "câmpurile nesfârșite de coca". Pentru a intra pe acest teritoriu, trebuie să obțineți permisiunea cartelului de droguri Comandos de la Frontera.

După cum notează agenția, în timp ce fanii serialului Narcos de pe Netflix au avut impresia că epoca cartelului Pablo Escobar din anii 1980 și 1990 a fost apogeul comerțului cu cocaină, în prezent există, de fapt, un boom mult mai mare.

"Trăim într-o epocă de aur a cocainei. Cocaina ajunge în colțuri ale lumii care nu au mai văzut-o până acum, pentru că există atât de mult drog", a declarat Toby Mewes, autorul cărții "Kilo: Inside the Deadliest Cocaine Cartels", care se ocupă de comerțul cu droguri din Columbia de peste două decenii.

La baza acestui boom se află o creștere semnificativă a cultivării, precum și o productivitate sporită în fermele de cocaină. În plus, cartelurile de droguri devin din ce în ce mai pricepute în a ascunde drogurile și a le transporta în cantități mari în întreaga lume. În special, traficanții folosesc mai ales nave comerciale de marfă care traversează Oceanul Atlantic pentru a aproviziona Europa.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare