img
Un centru de reabilitare pentru cripto-dependenți a apărut în Spania 08 Februarie 2023

Un centru de reabilitare, The Balance, a fost deschis pe insula Mallorca pentru a trata criptodependența. Un curs de o lună costă în jur de 75.000 de dolari (1,4 milioane de lei). Unii pacienți au cheltuit de aproximativ trei ori mai mult pe săptămână pentru tranzacții cu criptomonede, relatează knife.media citând BBC.

Simptomele dependenței de criptomonede includ minciuna, probleme de somn, tranzacționarea criptomonedelor în detrimentul sănătății, al muncii și al vieții personale, precum și o dorință constantă de a monitoriza prețurile criptomonedelor non-stop.

Experții spun că dependența de criptomonede este similară cu dragostea pentru jocurile de noroc. Balanța o tratează cu masaje, yoga, activități în aer liber și psihoterapie.

Centrul de reabilitare din Mallorca este unul de elită. Clienții săi pot locui în vile private și se pot bucura de serviciile unui majordom, ale unui bucătar și ale altor au pair.

Реабилитационный центр

Centre similare pot fi găsite și în alte țări europene. De exemplu, Centrul de recuperare Paracelsus este situat în Elveția. Cursul de o săptămână costă 104.000 de dolari (1,95 milioane de lei). Planul de tratament include dietă, acupunctură, analize de sânge.

Primul centru de tratament pentru criptodependență din lume a fost deschis în 2021 în Scottish Castle. Clienții săi aveau vârste cuprinse între 20 și 45 de ani.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare