img
EU recomandă al doilea vaccin de rapel împotriva Covid19 pentru persoanele de peste 60 de ani 12 Iulie 2022

Ieri, 11 iulie, Comisia Europeană a reamintit riscul continuu de expunere la coronavirus și a recomandat ca persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și cele care prezintă risc din cauza altor boli grave să fie vaccinate cu un al doilea vaccin de rapel împotriva COVID-19. Transmite Newsmaker.md.

"În fiecare zi vedem că coronavirusul nu s-a retras încă. Numărul de infecții este în creștere în întreaga Europă. Prin urmare, începând de astăzi, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă un al doilea vaccin de rapel împotriva infecției cu coronavirus pentru toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru toate persoanele cu risc ridicat", a precizat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Comisia a subliniat că a doua doză de rapel poate fi administrată la patru luni de la prima doză. "Vaccinurile noastre împotriva COVID-19 funcționează și oferă un nivel bun de protecție împotriva bolilor grave și a spitalizării. Numărul de infecții și spitalizări este din nou în creștere. Prin urmare, îndemnăm pe toată lumea să se vaccineze și să primească o doză de rapel cât mai curând posibil. Nu mai este timp de pierdut", a precizat CE.


Menționăm că numărul cazurilor de coronavirus în Chișinău este în creștere rapidă, iar în prezent în oraș este în vigoare un cod portocaliu de pericol epidemiologic.

"Încercăm să păstrăm cât mai multe paturi pentru a trata pacienții cu covidie, dar acum 91 de copii sunt internați în capitală cu diagnosticul COVID-19, circa 20 de gravide sunt internate în maternitatea municipală nr. 2 cu covidie", a spus Gîlca.

Vorbind despre situația epidemiologică din capitală, Gîlca a precizat că este vorba despre un val al tulpinii Omicron, care este "foarte contagioasă, mai ales pentru copii, dar nu duce la forme grave". Potrivit șefului departamentului, copiii sunt cei care suferă cel mai mult de această tulpină, deoarece nu sunt vaccinați împotriva covidiei. Prin urmare, Gîlca i-a îndemnat pe toți cei care nu au fost vaccinați cu a treia doză de rapel să profite de această ocazie la orice centru de sănătate din capitală.

Похожие статьи