img
În Belgia, 55 de judecători și procurori vor merge benevol la penitenciar 20 Septembrie 2022

Pe 17 septembrie, 55 de judecători și procurori belgieni au acceptat să petreacă o zi și jumătate în noua închisoare Haren pentru a experimenta viața închisă și efectele sale psihologice, relatează smartpress.by cu referire la RTBF.

Este de remarcat faptul că participanții la experiment au beneficiat de aceleași condiții de detenție ca și deținuții reali.

De asemenea, experimentul permite personalului penitenciarului să se orienteze în noua închisoare Haren, a cărei deschidere este programată pentru 30 septembrie.

    "Pe de o parte, personalul penitenciarului se poate pregăti pentru o deschidere eficientă, iar pe de altă parte, membrii sistemului judiciar vor avea o perspectivă asupra vieții de zi cu zi a deținuților și a funcționării închisorii", a subliniat ministrul justiției, Vincent Van Kuijkenborn. - Acest lucru îi va ajuta, fără îndoială, să evalueze dacă închisoarea este cea mai bună soluție pentru o persoană care a făcut o greșeală.

Noua închisoare Haren, cu o capacitate de 1.190 de deținuți, va înlocui închisorile Forest, St Gilles și Berkendal. Marea diferență față de închisorile tradiționale constă în faptul că este un sat de închisori cu clădiri mici și blocuri de locuințe separate, fiecare cu aproximativ 30 de paturi.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare