img
Proces împotriva politicii americane care interzice persoanelor cu HIV să activeze în armată 21 Noiembrie 2022

În această lună, ONG-ul Lambda Legal, care apără drepturile civile ale persoanelor cu HIV, a intentat un proces împotriva politicii militare americane care interzice persoanelor care trăiesc cu HIV să se înroleze în armata americană. Rapoarte Life4me.plus

"Politica existentă este contrară științei și exclude în mod ilegal persoanele care trăiesc cu HIV din armata americană. Faptul de a fi seropozitiv nu afectează capacitatea unei persoane de a servi în siguranță", a declarat Cara Ingelhart, avocat senior la Lambda Legal.

Procesul a fost intentat în numele a trei reclamanți diferiți cărora li s-a refuzat înrolarea din cauza statutului lor HIV.

Unul dintre reclamanți este Isaiah Wilkins, un homosexual de culoare care trăiește cu HIV. Mama sa este veteran de război, iar bărbatul a visat la serviciul militar încă de când era copil. A servit mai întâi în Garda Națională și apoi a urmat cursurile Colegiului Militar din Georgia. Wilkins s-a înscris la Școala pregătitoare a Academiei Militare a Statelor Unite de la West Point. Cu toate acestea, i s-a refuzat o carieră militară după ce un examen medical a arătat că avea HIV, potrivit Lambda Legal.

"Am servit cu demnitate în Garda Națională din Georgia. Sunt sănătos și apt pentru serviciu, dar politicile învechite mă împiedică să continui moștenirea familiei mele de a servi cu mândrie țara noastră", a declarat Wilkins, în vârstă de 23 de ani.

Este demn de remarcat faptul că, anul trecut, Marea Britanie a permis persoanelor cu HIV să servească în armată atât timp cât încărcătura lor virală este suprimată.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare