img
În Anglia au apărut automate pentru teste gratuite de HIV și ITS 07 Noiembrie 2022

În North Somerset, Bristol și South Gloucestershire au fost instalate noi automate care oferă gratuit kituri de testare pentru chlamydia, gonoree, HIV și sifilis. Se spune că în aceste zone se înregistrează cea mai mare rată de diagnosticare târzie a infecției cu HIV și un număr mare de persoane diagnosticate cu sifilis.

Pentru a avea acces la teste, utilizatorii trebuie să răspundă la șase întrebări și să introducă în aparat un cod trimis pe telefon. Trusele sunt concepute pentru autotestarea la domiciliu. Testul HIV se face în 20 de minute cu ajutorul unui tampon din gură.

Sexual health vending machine

Unity Sexual Health a organizat această campanie pentru a ajunge la comunitățile care sunt "insuficient aprovizionate în clinici" din cauza stigmatizării și a factorilor socio-economici. Printre acestea se numără tinerii, bărbații care fac sex cu bărbați și comunitățile africane și caraibiene.

"Ajutarea comunităților cărora le este dificil să acceseze serviciile prin canalele tradiționale, cum ar fi clinicile de sănătate sexuală, este un obiectiv deosebit de important pentru noi", relatează autorii proiectului.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare