img
Prima persoană a primit un singur tratament pentru HIV pe toată durata vieții 22 Septembrie 2022

Utilizarea editarea genelor (CRISPR) este un pas important în căutarea unui tratament funcțional pentru HIV. EBT-101, dezvoltat de Excision BioTherapeutics împreună cu experți de la Școala de Medicină Lewis Katz, este în prezent în curs de investigare. Raportat de Life4me.plus

EurekAlert a relatat că prima persoană care a primit un singur tratament intravenos cu EBT-101 este monitorizată și va fi testată în curând pentru recuperarea virusului după întreruperea tratamentului ARV. În cazul în care tratamentul "unic" funcționează, pacientul nu va mai avea nevoie să ia medicamente antiretrovirale, spun cercetătorii.

EBT-101 este un agent terapeutic care funcționează pe baza unei "foarfeci genetice". Tehnologia permite tăierea unor părți mari din genomul HIV, minimizând astfel potențiala "scurgere" a virusului. Medicamentul este conceput ca un mijloc de a vindeca complet HIV după o singură injecție.

Potrivit dezvoltatorilor, îndepărtarea ADN-ului HIV din genomul celular este esențială pentru un tratament eficient. Virusul se ascunde pentru o perioadă lungă de timp în rezervoarele tisulare, eludând sistemul imunitar și terapia antiretrovirală. Cercetările preclinice au arătat că EBT-101 elimină eficient ADN-ul HIV din celulele infectate. Aceste rezultate au stat la baza studiului clinic.

"Începerea oficială a unui studiu clinic de fază 1/2 al EBT-101 ne aduce cu un pas extrem de important mai aproape de un potențial tratament pentru HIV", a declarat Dr. Amy J. Goldberg, unul dintre autorii studiului.

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare