img
Vizita delegației austriece la MedHUB. Opinie despre centrul de servicii integrate 27 Оctombrie 2023

Centrul de servicii medico-sociale integrate MedHUB a fost vizitat de reprezentanți ai Caritas Österreich și ai Austrian Development Agency (ADA), precum și de Martin Mühlbacher, Consilier pentru afaceri sociale, sănătate, îngrijire și protecția consumatorilor la Ambasada Austriei în Moldova.

Partenerii internaționali au apreciat foarte mult conceptul de servicii medicale și sociale integrate pentru populația vulnerabilă și refugiați, bazat pe principiul "ghișeului unic". Oaspeții au subliniat că abordarea implementată este deosebit de importantă pentru persoanele din grupurile vulnerabile care se confruntă cu bariere în accesarea serviciilor de asistență medicală primară.

Гости из Австрии в MedHUB

Orice persoană are dreptul la servicii medicale și sociale de calitate, la tratament nediscriminatoriu și la respect. MedHUB este un spațiu în care toată lumea se simte în siguranță și primește o gamă personalizată de servicii medicale și sociale de înaltă calitate în baza nevoilor.

Reamintim că crearea centrului de servicii medico-sociale integrate bazat pe principiul "ghișeului unic" este un răspuns la provocările identificate la nivel național în ceea ce privește accesul la servicii pentru grupurile cheie.

MedHUB aduce serviciile mai aproape, făcându-le cât mai accesibile. Centrul este un spațiu inovator care combină cele mai bune practici în furnizarea de servicii medicale și sociale. Principiul ghișeului unic oferă o abordare integrată a furnizării de servicii. Serviciile, construite și gestionate de comunitățile cheie, se bazează pe o înțelegere a nevoilor și pe practici de implicare incluzive.

Спонсоры и партнеры MedHUB

În același loc sunt oferite servicii de profesioniști calificați, inclusiv medic de familie, hepatolog, psihiatru specializat în adicții, ginecolog, psiholog, asistenți sociali și consilieri de la egal la egal. Centrul oferă, de asemenea, posibilitatea de a primi bunuri preventive, analize de sânge și teste pentru HIV, sifilis, hepatita B și C. În plus, MedHUB oferă servicii de staționar de zi și un centru de cazare temporară pentru o asistență medicală și socială mai bună și mai completă.

Participanții la vizita de informare la MedHUB au fost: Heinz Habertheuer, directorul de programe și proiecte internaționale al ADA, Andreas Knapp, secretar general al programelor internaționale ale Caritas Austria și președinte al fundației austriece Nachbar in Not, și Gunther Dr. Zimmer, șeful ADA șef al ADA în Republica Moldova.

Ne exprimăm recunoștința față de donatori și parteneri pentru sprijinul și asistența lor în promovarea inițiativelor menite pentru a spori accesul la asistență medicală și socială pentru persoanele din grupurile vulnerabile cheie.

Обсуждение Представитель Каритас Молдова и Позитивной Инициативы

Comunitatea terapeutica in Moldova - Positivepeople.md
Articole similare